Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 10 feb 2015

Willen we via NFC mobiel betalen? Dit zijn de feiten!

We horen de laatste tijd steeds meer over NFC, maar weet jij wat dit is? NFC staat voor Near Field Communication en dit wordt binnenkort op veel plekken gebruikt voor betalingen. Het is dus de bedoeling dat jij je phone bij de kassa tegen een NFC-reader houdt en dan heb je binnen een paar seconden betaald. Dit is nu al op sommige plekken mogelijk met je pinpas als je 25 euro of minder moet betalen. Je phone maakt het mogelijk om dit met alle bedragen te doen, maar dan in combinatie met een code. Dit systeem werkt dus snel en veilig, maar we begrijpen het als je nog niet volledig om bent.

Veel banken, mobiele providers en retailers zien NFC als een goede ontwikkeling, maar degenen die het moeten gaan gebruiken zijn het hier nog niet allemaal mee eens. Daarom hebben wij vijftien feitjes over NFC op een rij gezet die jij waarschijnlijk nog niet wist. Of je het nou wilt of niet, de kans is groot dat we binnenkort allemaal betalen met onze phone en dan is het handig als je de voordelen kent. Weet jij nog meer handige voordelen? Laat het ons weten.

1. NFC-technologie maakt het mogelijk om data uit te wisselen tussen twee apparaten over een afstand van een paar centimeter.

2. NFC-technologie is volledig draadloos.

3. Het enige wat je voor NFC-betalingen nodig hebt is je phone en een NFC-reader.

4. NFC-technologie werkt beter dan Bluetooth, aangezien het minder energie vergt en er is ook geen code nodig om apparaten te verbinden.

5. Doordat NFC minder energie consumeert kan de batterij van je phone ook langer mee. Dit is belangrijk aangezien we deze technologie waarschijnlijk een aantal keer per dag gaan gebruiken.

6. Door betalingen via NFC wordt je portemonnee vol met pasjes en cash overbodig.

7. In de meeste gevallen is een SIM-kaart het enige wat je nodig hebt voor NFC-betalingen. Deze kan dan worden gebruikt om te communiceren met NFC-technologie.

8. Steeds meer smartphones kunnen tegenwoordig betalen via NFC en als je een nieuwe phone hebt is de kans groot dat-ie het al kan.

9. Het lijkt niet volledig veilig om alle betalingen via je phone te doen, maar om verschillende redenen is betalen met NFC een stuk veiliger dan met pasjes of cash.

10. Een betaling via NFC aan de kassa wordt boven de 25 euro beveiligd door je code, vingerafdruk of een andere manier van beveiliging.

11. Je kunt binnenkort voor bijna alles betalen via NFC, bijvoorbeeld in winkels, online, op de parkeerplaats of in de bus.

12. Met NFC-technologie in je phone kun je nog meer doen dan alleen betalen. Zo kan-ie ook NFC-tags lezen die bijvoorbeeld een kortingscode voor een product geven of extra informatie.

13. Net als met een creditcard kun je met NFC-technologie over de hele wereld betalen.

14. Doordat je bij elke betaling een code of vingerafdruk moet geven is NFC-technologie nog veiliger voor betalingen tijdens het reizen dan een creditcard.

15. Via NFC-technologie verbindt de phone je bank of je mobiele provider met bedrijven of mensen waar jij geld naar wilt overmaken. Het is vervolgens niet mogelijk voor deze bedrijven en mensen om je persoonlijke informatie op te slaan.

Reageer op artikel:
Willen we via NFC mobiel betalen? Dit zijn de feiten!
Sluiten