Daniel Koster
Daniel Koster 13 jul 2016

Windows 10: deze apps maken je de baas over je Windows-apparaat

Het is al een tijd geleden dat Windows 10 werd geïntroduceerd. Heb je het besturingssysteem nog niet op je apparaat staan? Dan is het nu toch de hoogste tijd. Je krijgt dan namelijk te maken met alle verbeteringen van Microsoft. En natuurlijk met allerlei nieuwe functionaliteiten. Apps spelen bijvoorbeeld een grotere rol binnen dit besturingssysteem. De hoogste tijd om je een handje te helpen en onze lievelingsapps met je te delen. Doe er je voordeel mee! Trouwens, wil je meer weten over Microsoft, zoals hoe vaak Bill Gates is gearresteerd?

Waarom je Windows 10 apps moet downloaden

Laten we je eerst snel vertellen wat het belang is van het downloaden van Windows 10 apps. Ten eerste werken ze nauw samen met tablets, telefoons en computers van Windows. Daarnaast zijn de apps strak vormgegeven waarbij het gebruiksgemak voorop staat. Tot slot werken apps anders, maar fijner (vinden wij). Facebooken kan bijvoorbeeld via je browser. Dan moet je overvolle Chromebrowser wel weer van een extra tabblad worden voorzien. Deze passeer je dan regelmatig waardoor je vaak wordt afgeleid. Als app druk je op de Windows knop, tik je ‘Facebook’ in en de app verschijnt. Even op enter drukken en klaar ben je. Zo heb je niet meer miljoenen tabs nodig en kun je de app na gebruik meteen weer sluiten. Minder afgeleid ben je dan dus ook hopelijk! En dan nu: onze favorieten.

De aftrap: Facebook

Dit is nou een goed voorbeeld waarom apps handig zijn. De Facebook app is namelijk sneller, ziet er strakker uit en je kunt er allerlei zaken fijn op personaliseren. Dat maakt de ervaring een stuk fijner met de app dan via het web. En het feit dat je de app doelgericht moet openen en na gebruik vaak weer sluit betekent hpelijk dat je minder bent afgeleid. Een aanrader dus!

Al je wachtwoorden bij de hand met LastPass

Je hebt allerlei wachtwoorden voor allerlei accounts. Het kan je flink wat tijd kosten om deze bij te houden (op papier). LastPass biedt één centrale plek om al je wachtwoorden in op te slaan. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand en hoef je nooit meer op zoek naar dat ene wacthwoord!

Nooit meer je foto’s uit het oog verliezen met Google Photos

Diegene die ons langer volgt weet dat we fan zijn van Google Photos. Door de app te downloaden worden al je foto’s (of diegene die je selecteert) automatisch naar de cloud geupload. Zo weet je zeker dat ze nooit verloren gaan. De app werkt als een trein en is baas. Kost alleen wel geld, dus je kunt er ook voor kiezen het normale programma te downloaden!

Dé videospeler is VLC

Wij gebruiken VLC op Windows al jaren. Zo ook op ons Windows 10 apparaat. De app werkt fijn en simplistisch. Precies hetgeen je nodig hebt van een programma waar je je films en series op wilt checken!

Met Wunderlist krijg je dingen voor elkaar

Ook Wunderlist is voor velen een favoriet. Je kunt via de app namelijk een to do lijst opstellen. Op die manier zorg jij ervoor dat je je zaakjes altijd op orde hebt en tijdig volbrengt. We weten allemaal hoe vervelend het is als er zaken blijven liggen omdat je ze vergeet bijvoorbeeld. Nooit meer!

Chillen met Netflix

Netflixen kan vanuit je browser, maar dit is wederom een schoolvoorbeeld waarom de app een must is. De app is altijd binnen handbereik en werkt een stuk fijner. Alles is overzichtelijk en groot afgebeeld en het vinden van die ene serie of film is zo een stuk gemakkelijker gemaakt. Chill ze!

Foto’s bewerken met Adobe Photoshop Express

Het is moeilijk een gratis fotobewerkingsprogramma te vinden die ook nog eens chill werkt. Adobe is natuurlijk dan hét bedrijf om bij aan te kloppen. Waar Express niet super uitgebreid is, werkt het programma wel erg fijn. De basisdingen kun je daarbij prima regelen via het programma. Dat is voor de meeste mensen genoeg.

Checken hoe goed je Wifi verbinding is met WiFi Analyzer

Het kan geen kwaad om te analyseren hoe het er met je WiFi verbinding voor staat. Zo kun je ten eerste checken of jouw router wel perfect staat gepositioneerd. Dit komt dus jouw internetervaring ten goede. Daarnaast kun je dan ook checken of jouw internetaanbieder wel levert wat-ie je heeft beloofd. Twee vliegen, één klap!

We hebben tot slot ook een aantal programma’s voor je in petto die je voor ons part niet mag missen. Deze staan dus (nog) niet in de Windows Store, maar zijn toch zeker aanraders van onze kant!

De nightshift modus op je computer met f.lux

Ook een persoonlijke favoret van de WANT-redactie. F.lux is het programma waar Apple de nightshiftmodus van heeft gekopieerd. Je kunt met dit programma die modus dus ook op je Windowsapparaat krijgen. Je gaat zo een stuk beter naar bed! Hier te downloaden!

Ccleaner ruimt je computer voor je op

Ccleaner bestaat al jaren en is een handige manier om je computer binnen twee muisklikken op te schonen. Het enige dat je doet is het programma een analyse laten maken van tijdelijke bestanden, cookies en meer. Die kun je dan vervolgens binnen een muisklik verwijderen. Ideaal! Je kunt ‘m via deze website downloaden.

Altijd van je muziek genieten met de Spotify app

Wil je altijd en overal muziek luisteren op je computer? Dan is Spotify onmisbaar. Je synchroniseert ‘m uiteraard met je account en hebt zo al je muziek tot je beschikking. En als je gaat browsen en muziek toevoegt dan wordt deze muziek uiteraard ook weer aan jouw account toegevoegd. Download ‘m gauw!

Al je bestanden automatisch updaten via je Bestandsgeschiedenis

We weten allemaal dat het een risico is om je bestanden enkel op je pc te zetten. Opslaan via Google Drive is een optie, maar dan moet je dat wel telkens doen. En natuurlijk is enkel online opslaan ook een risico. Je ‘Bestandsgeschiedenis’ laat je binnen een een paar muisklikken back ups maken van al je bestanden. Je hebt dan wel een interne of externe harde schijf of iets van een netwerk nodig om je bestanden op over te zetten! Deze optie zit in Windows 10 verwerkt en je kunt via deze simpele stappen dit regelen!

Zo, nu heb je weer een flink aantal apps en programma’s waar je naar hartenlust mee kunt spelen. Je zult merken dat je meer plezier uit je Windows 10 apparaat zult halen. Graag gedaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Windows 10: deze apps maken je de baas over je Windows-apparaat
Sluiten