Ilona Braam
Ilona Braam Tech 8 mrt 2019

Zo ga je aan de slag met Dark Mode in je Windows 10 mail

Dark Mode lijkt de laatste tijd een populaire feature te zijn voor bedrijven om in te voeren in hun applicaties en binnenkort krijgt ook Google Chrome een wat donkerdere versie. Ook Windows is er de laatste tijd mee bezig geweest en inmiddels kun je echt aan de slag met Dark Mode in de Windows 10 Mail applicatie. Eerder was er officieel al een Dark Mode feature, maar deze zorgde er alleen voor dat je menu donker werd. Met de nieuwe update wordt eindelijk ook het gedeelte waar je typt duister.

Dark Mode inschakelen

Veel mensen geven de voorkeur aan een donkere achtergrond omdat het doorgaans wat rustiger is voor je ogen dan de felle witte achtergrond die veel applicaties normaal gesproken hebben. Ook zorgt een donkere achtergrond ervoor dat teksten over het algemeen wat beter leesbaar zijn. Om Dark Mode in je Windows Mail in te schakelen, kies je als eerste voor het tandwiel icoontje linksonder om naar de settings te gaan. Vervolgens ga je voor het “Personalization” menu, waar je de Dark Mode vindt.

Windows 10 Mail Dark Mode
Screenshot: Mike Epstein

Makkelijk terug  naar het licht

Nadat je het hebt ingeschakeld wordt het uiteraard een stuk donkerder, maar je hoeft niet te schrikken als het toch niet is wat je ervan had verwacht. Je kunt namelijk redelijk makkelijk weer terugschakelen naar de normale modus met een “zon”-icoontje in de werkbalk. Mocht je je daarna toch weer in de duisternis willen begeven, vindt je op dezelfde plek nu weer een maan-icoontje om terug te schakelen. Op deze manier kun je snel je Dark Mode in- en uitschakelen als sommige dingen bijvoorbeeld toch niet helemaal lekker leesbaar zijn in de ene modus.

Zoals gezegd krijgt ook Google Chrome binnenkort een donkere modus en Android gebruikers kunnen er alvast mee aan de slag via Chrome Canary.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Zo ga je aan de slag met Dark Mode in je Windows 10 mail
Sluiten