Windows 10 gaat mogelijk ondersteuning bieden voor Android-apps

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werkt Microsoft aan de volledige ondersteuning van Android-apps voor het Windows 10-systeem. Aangezien we dat eerder gehoord hebben, durven we er geen vergif op in te nemen. Maar de releasedatum van deze ondersteuning zou ergens in de herfst van 2021 liggen.

Het is geen geheim dat Microsoft de afgelopen jaren Windows 10 en Android dichter bij elkaar heeft gebracht. Dat komt onder meer door de Your Phone-applicatie, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is snel foto’s en video’s uit te wisselen. Ook kunnen notificaties en meer weergegeven worden op je Windows-apparaat, waardoor je minder vaak met je Android in je handen zit. Echter, die app is ten eerste niet heel stabiel qua verbinding en ten tweede niet breed beschikbaar, aangezien slechts een handjevol smartphones ondersteund worden. Dat kan dus beter. En dat zien we straks waarschijnlijk door Project Latte.

Android-apps op Windows 10

Project Latte is een intern project binnen Microsoft, als we de geruchten mogen geloven, dat het voor ontwikkelaars gemakkelijk moet maken hun Android-apps over te brengen. Dit heeft twee voordelen. Als gebruiker kun je dan, in theorie, dezelfde app ook op een ander platform gebruiken dan je normaal gesproken zou doen. Het andere voordeel is dat ontwikkelaars met minimale inspanning hun app aan een groter publiek kunnen presenteren. Zodoende kan er mogelijk meer omzet gegeneerd worden, wat kan leiden tot meer functies voor dezelfde app of andere apps van dezelfde ontwikkelaars.

Windows 10 logo
Het logo van Windows 10 (Afbeelding: Microsoft)

Voorlopig nog niet

Er hangt wel een grote ‘maar’ aan. Want zoals het er nu naar uitziet moeten die apps gestript worden van Google Play Services-ondersteuning. En aangezien dat extreem nadelig uitpakt voor ontwikkelaars die werken binnen het Android-ecosysteem, is het nog maar de vraag of het voor developers een waardevolle toevoeging is. Laten we hopen dat Microsoft hier op tijd nog een oplossing voor bedenkt. Waarschijnlijk lanceert de functie pas in de herfst van 2021, dus we hebben nog zeker tien maanden te gaan voordat de functionaliteit er daadwerkelijk is.

Windows Central

Reageer op artikel:
Windows 10 gaat mogelijk ondersteuning bieden voor Android-apps
Sluiten