Ilona Braam
Ilona Braam Tech 18 jun 2019

Recente Windows 10 update veroorzaakt met opzet Bluetooth problemen

Als je Windows 10 op je computer gebruikt, is de kans groot dat je inmiddels wat huiverig bent geworden voor updates. Het lijkt soms een beetje alsof je Russische roulette aan het spelen bent en er op elk moment weer iets mis zou kunnen gaan. Soms wil Microsoft blijkbaar juist dat er iets misgaat. Zo zorgen de beveiligingsupdates van 11 juni 2019 ervoor dat sommige Bluetooth apparaten niet meer gekoppeld kunnen worden aan je computer. Waarom? Voor je eigen veiligheid.

Windows 10 beveiligingsupdates

Er zou in het systeem namelijk een bepaalde kwetsbaarheid zijn, welke ervoor zorgt dat Bluetooth Low Energy verbindingen gebruikt kunnen worden om op afstand willekeurige toetsen in te drukken. En dit zonder dat de gebruiker hier iets mee te maken heeft. Uiteraard is dit niet echt wenselijk en zou het mogelijk redelijke ernstige gevolgen kunnen hebben. Microsoft heeft het probleem aangepakt door onveilige Bluetooth apparaten te verbannen. De beveiligingsupdates pakken namelijk de kwetsbaarheid aan door er expres voor te zorgen dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de desbetreffende Bluetooth apparaten.

Microsoft Windows 10

Onveilige Bluetooth apparaten

Helaas weet je voor het installeren van de Windows 10 update niet of je apparaten hebt die het daarna niet meer gaan doen. Microsoft heeft geen lijst gegeven van onveilige Bluetooth apparaten. Zoals we al zeiden: een soort Russische roulette dus. Maar aan de andere kant wil je ook weer niet door blijven werken met apparaten die er mogelijk voor zouden kunnen zorgen dat je gehackt wordt. Microsoft geeft aan dat wanneer je getroffen bent door de updates, je contact zou kunnen opnemen met de maker van je Bluetooth apparaat. Ze raden gebruikers verder aan om updates te installeren voor de getroffen apparaten. Mogelijk lost dat de verbindingsproblemen op.

De laatste tijd zien we bij steeds meer applicaties een zogenaamde Dark Mode verschijnen. Ook Microsoft is ermee aan de slag geweest en inmiddels heeft je Windows 10 mail dan ook een echte Dark Mode gekregen. Dit is hoe je ermee aan de slag gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Reageer op artikel:
Recente Windows 10 update veroorzaakt met opzet Bluetooth problemen
Sluiten