Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 2 jan 2019

Windows 7 niet langer populairste besturingsysteem voor desktops

Microsoft sloot 2018 niet alleen af als waardevolste bedrijf ter wereld, maar behaalde ook een mijlpaal op het gebied van Windows. Waar Windows 7 jarenlang het meeste populaire systeem was voor desktop, is de koppositie doorgegeven aan de meeste recente versie van de software. Windows 10 is op dit moment het meest populair en dat terwijl ondersteuning voor Windows 7 nog slechts een jaar actief is. 

Windows 7 niet langer het populairst

In de afgelopen jaren is Windows 7 het meest populaire besturingsysteem ter wereld geweest. Een mijlpaal die overigens aan het einde van 2018 overschreden werd door een ander systeem. Microsoft zal weinig balen van de wijziging, want de nieuwe nummer een positie is namelijk ook afkomstig van de producent. Windows 10 is met 39.22% van het marktaandeel inmiddels het meest populaire systeem ter wereld. Dit tegenover de 36.9 % van W7.

Dat Windows 7 immens populair is geweest wijst wel uit de huidige cijfers. Windows 7 verscheen in 2009 en is inmiddels dus bijna 10 jaar oud. Daartegenover verscheen Windows 10 in 2015 en probeert het sindsdien de koppositie in te nemen. Iets wat nu dus eindelijk gelukt is. Het plan van Microsoft was om binnen het jaar meer dan 1 miljard apparaten te voorzien van Windows 10. Echter ging dit plan niet helemaal door doordat de Windows Phone alles behalve meewerkte. Inmiddels draait het besturingsysteem op meer dan 700 miljoen apparaten waaronder dekstops, tablets, telefoons en Xbox One consoles.

Windows 10

Belangrijke mijlpaal

Ondanks het feit dat Microsoft er alles aan gedaan heeft om Windows 7 gebruikers over te laten stappen, heeft de populariteit voor het systeem flink aan weten te houden. Daarom is de mijlpaal im het marktaandeel een hele belangrijke voor Windows 10, aangezien de support voor W7 op 14 januari 2020 vervalt. De gebruiker lijkt nu de overstap gemaakt te hebben, maar bedrijven houden zich nog stevig vast aan het systeem uit 2009. Microsoft zal alles op alles moet zetten om ze de portemonnee te laten trekken. Iets wat we eerder ook al zagen gebeuren toen Windows 7 populairder werd dan Windows XP.

Reageer op artikel:
Windows 7 niet langer populairste besturingsysteem voor desktops
Sluiten