Windows 8.1 Preview nu beschikbaar

Windows 8 krijgt later dit jaar een grote update in de vorm van ‘Windows 8.1’. Een preview van de opwaardering is zelfs al te downloaden door onverschrokken Windows 8-gebruikers. Onverschrokken, in zoverre dat deze versie niet volledig is en fouten kan bevatten; Microsoft raadt aan de update alleen te downloaden als je echt verstand hebt van computers.

Met de update ondersteunt Windows hogere schermresoluties dan voorheen. Het is mogelijk om dezelfde achtergrond in te stellen voor de desktop én de ‘moderne’ user interface, waardoor deze twee interfaces weer wat meer met elkaar samen lijken te hangen. De ‘Start’-knop keert ook weer terug en de mogelijkheden om het formaat van de verschillende ‘tegels’ aan te passen worden groter.

Documenten worden in principe opgeslagen op SkyDrive; Windows 8.1 zet dus weer een stap naar verdere ‘Cloud-integratie’. Internet Explorer 11 is onderdeel van de update, en belooft naadloos te werken op desktops én mobiele devices. Vooralsnog is Windows 8.1 alleen te downloaden in het Engels, via de Windows Store. Meer informatie over Windows 8.1 vind je op deze site.

Tech-site The Verge plaatste een interessante video over alle nieuwe mogelijkheden in het besturingssysteem:

Wat vinden jullie van de veranderingen? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Windows 8.1 Preview nu beschikbaar
Sluiten