Windows consolideert: updates voor een groot deel gestaakt

Microsoft gaat vanaf mei stoppen met alle updates voor Windows, op beveiligingsupdates na. Andere updates, zogeheten C- en D-releases, worden daarmee gepauzeerd.

De oorzaak daarvan is het coronapandemie. De maatregel geldt voor alle ondersteunde Windows-versies. Daaronder valt Windows 10, maar bijvoorbeeld ook Windows Server 2008 SP2. Zo probeert Microsoft zijn besturingssysteem te consolideren en stabiel te houden. Doordat er meer mensen thuis werken, is het aantal cyberaanvallen gestegen. Het is nog niet duidelijk wanneer de reguliere updates hervat zullen worden.

“Er komt geen verandering in de maandelijkse beveiligingsupdates. Deze zullen gewoon doorgaan om de gebruiker te beschermen en productief te kunnen laten zijn,” aldus Microsoft in een verklaring.

Windows heeft verschillende categorieën voor verschillende updates

Waarom Microsoft volgende maand nog wel complete updates uitbrengt, is ook niet helder. Windows-updates zijn in verschillende categorieën in te delen: B, C en D. De B-categorie bevat beveiligingsupdates, terwijl de C- en D-categorieën die niet hebben. Door de beslissing van Microsoft zullen er geen nieuwe features meer in Windows bijkomen voor de komende maanden.

Ondanks het pandemie zijn de laatste weken zonder meer bewogen voor Microsoft. Zo kondigde het de nieuwe Xbox Series X aan, waar veelbelovende specificaties van onder andere AMD in te vinden waren. Ook houdt Microsoft samen met Bing een tracker bij waarin je het coronapandemie nauwlettend mee in de gaten houdt.

Windows 10X op een MacBook. (Afbeelding: https://twitter.com/imbushuo)

Afgelasting als voorzorgsmaatregel

Daarnaast heeft het Amerikaanse bedrijf ook zijn evenement Build moeten verplaatsen naar de digitale wereld. Build is een jaarlijks evenement waarin allerlei ontwikkelingen van het bedrijf gepresenteerd worden in de vormen van nieuwe producten en diensten.

Als kers op de taart stapte Bill Gates deze maand op uit het bestuur van Microsoft. Dat deed hij om zich volledig te kunnen richten op liefdadigheidswerk. Zo hoopt hij beter bij te kunnen dragen aan de indamming van het pandemie.

 

Reageer op artikel:
Windows consolideert: updates voor een groot deel gestaakt
Sluiten