Wing drones komen naar Europa om pakketjes te bezorgen

Over een paar weken is het alweer kerst en als je cadeautjes voor je vrienden en familieleden hebt besteld, zul je merken dat de bezorging nogal wat vertraging kan oplopen door de drukte. Mogelijk gaat het in de toekomst ietwat sneller via de drones van Wing. In Australië zijn ze al een tijdje bezig en volgend jaar komen ze ook naar Europa.

Drones eerst aan de slag in Finland

Wing begon ooit als een Google X project om de manier waarop goederen worden vervoerd te transformeren. Tegenwoordig is het een volledig bedrijf geworden en worden de handige drones al maanden getest in Australia. Dat lijkt goed te bevallen en het plan is om volgend jaar te gaan uitbreiden naar Europa. Het zal echter nog wel een tijdje duren voordat we in Nederland pakketjes krijgen aangereikt door drones. De Europese test zal in Helsinki Finland van start gaan. Wing geeft aan dat afgaande van wat ze over het winterse weer in Finland weten, er zeker van zijn dat de drones overal zouden kunnen leveren als het in Finland lukt.

Wing drone

Duurzame transportdienst

Het gebruik van de drones is niet gewoon een leuke gimmick, maar zou met verschillende voordelen komen. Zo zouden klanten verschillende items kunnen bestellen via de bijbehorende app, die vervolgens binnen 10 minuten worden geleverd. Bedrijven zouden de drones in kunnen zetten om hun pakketjes snel naar klanten te vliegen en daarbij zou de carbon footprint van het Wing systeem zo’n 22 keer lager zijn dan die van traditionele transportdiensten.

Wing bezorgingdienst drones

Bewoners Helsinki helpen mee

Bewoners van Helsinki kunnen meehelpen met het implementeren van de drones door een formulier in te vullen. Hierin kunnen ze bijvoorbeeld aangeven wat voor items ze bezorgd zouden willen hebben in minder dan 10 minuten. Onder andere medicijnen, boodschappen, de lunch staan tussen de opties.

Waar de drone eerst een soort leuke gadget was om mee rond te vliegen, is hij al gauw een stuk nuttiger geworden. Zo geeft de theoretische drone van IBM je bijvoorbeeld koffie als hij ziet dat je in slaap dreigt te vallen.

The Next Web

Reageer op artikel:
Wing drones komen naar Europa om pakketjes te bezorgen
Sluiten