Magnifieke gadget is dé must-have voor de aankomende wintersport

Gadgets Wesley Akkerman 14 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga je zelf wel eens op wintersport? Of is er binnenkort iemand jarig die graag over de wereld reist? Dan hebben we wellicht een handige gadget voor je die in beide gevallen kan helpen: een vertaler. En niet zomaar een vertaler, maar eentje die je gewoon in je oren stopt alsof het draadloze oortjes zijn.

Het klinkt misschien alsof je nu in een sci-fi-film zit. Maar de vertalende oordoppen zijn echt en werden tijdens CES 2020 aangekondigd. We hebben het dan over de Mymanu CLIK S Translation Earbuds. Die heeft twee modi: één voor één-op-ééngesprekken, terwijl je de andere gebruikt wanneer jij je in een groep bevindt.

Sci-fi-gadget voor de wintersport

Je moet de oordoppen nog wel even koppelen aan de MyJuno-app, maar daarna krijg je toegang tot twee soorten vertalingen. Dit zijn natuurlijk tekst-naar-spraak en spraak-naar-tekst. Als iemand in de buurt praat, dan luisteren de oordoppen mee. Vervolgens zie je in de app wat diegene zegt (maar dan in je moerstaal).

Je kunt de vertaling lezen op het scherm, maar ook horen in de oordoppen. Als je zelf iets wil vertalen, dan kan dat ook. Je spreekt dan een bericht in op je smartphone, en de app doet dan de rest. In groepen kunnen de oordoppen alleen vertalen op basis van spraak-naar-tekst; anders wordt het wel heel druk in je hoofd.

Nieuwe talen leren

Wanneer je geregeld op wintersport gaat of de wereld over reist, dan kan het geen overbodige luxe zijn om bepaalde talen zelf gewoon te leren. Daar kan de MyJuno-app ook bij helpen. De app kan herhalen wat je al geleerd hebt en laat je ook veelgebruikte zinnen opslaan in je persoonlijke zinnenboek. Heel handig, dus.

In totaal ondersteunen de oordoppen 37 talen. Je moet waarschijnlijk wel vanuit de Engelse taal werken. Maar hier in Nederland zijn we zo bedreven in die taal, dat dit geen taalbarrière hoeft te vormen. En mocht je even niets te vertalen hebben, dan kun je ook gewoon prima muziek luisteren op die dingen.

Nothing Ear Stick-review: wat is nu eigenlijk het verschil met de Ear (1)?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen