Dit is de beste wiskunde-les ooit dankzij Half-Life: Alyx

Deze week verscheen de game Half-Life: Alyx. En als we de reviews moeten geloven, is het dé reden om een VR-bril in huis te halen en er mee los te gaan. Naast dat het een fantastisch avontuur schijnt te zijn, is het ook een game die je kunt gebruiken om les in te geven.

Dat klinkt een beetje gek, maar in deze tijden van thuiswerken verbaast ons niks meer. Dus besloot Charles Coomber, een leraar op een Amerikaanse school, de game Half-Life: Alyx te gebruiken om een aantal wiskundige problemen in beeld te brengen. En het resultaat is verbluffend.

Wiskunde in Half-Life: Alyx

De onderstaande video is op verschillende manieren zwaar indrukwekkend om te zien. Ten eerste omdat Half-Life: Alyx er fantastisch uit ziet in VR. Dit is een game die zeer stabiel loopt en waarop de achtergronden echt vragen om ontdekt te worden. Maar misschien is het nog indrukwekkender wat je er mee kan. Want vanaf het balkon van het huis waar de speler zich bevindt, laat Charles zien hoe je op prachtige wijze een wiskundig probleem kunt oplossen in de game.

Naast het gegeven dat de beste vent gewoon op een goede en interessante wijze een wiskundig probleem uitlegt, is het ook knap hoe gedetailleerd hij dingen in de wereld van Half-Life: Alyx opschrijft. In de commentaren op Youtube had iemand de goede opmerking dat de beste man in VR beter schrijft dan menigeen in het echt met pen en papier. En daar heeft deze persoon echt gelijk in. Alles is super goed leesbaar en wanneer er een klein foutje wordt gemaakt, wordt het zeer vakkundig weggeveegd en opnieuw ingevuld. Waar sommige leraren de stap naar digitaal onderwijs al heel moeilijk vinden, laat deze man perfect zien wat er mogelijk is en hoe interessant een game als deze kan zijn om les te geven. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit is de beste wiskunde-les ooit dankzij Half-Life: Alyx
Sluiten