Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 7 jan 2019

Withings Move ECG onthuld: analoge smartwatch troeft Apple af

De Apple Watch Series 4 werd met veel fanfare aangekondigd. En terecht, want het was de eerste smartwatch met een geïntegreerde elektrocardiogram (ECG). Daarmee kunnen gebruikers hartfilmpjes maken, zonder dat er dure randapparatuur aan te pas komt. Nu is Whithings aan de beurt, met de Move ECG.

Withings Move ECG onthuld

Je kon het al zien aankomen: fabrikanten van smartwatches grijpen CES 2019 aan om Apple achterna te gaan. De Consumer Electronics Show is de grootste elektronicabeurs ter wereld. Daar worden de komende dagen talloze nieuwe gadgets onthuld. We zetten hier alle grote onthullingen voor je op een rijtje.

Maar goed, terug naar de Withings Move ECG. De Franse fabrikant noemt zijn nieuwe gadget een analoge smartwatch. Het is een smaakvolle middenweg: naast de twee analoge wijzers die je gewend bent, is er een derde wijzer die laat zien hoeveel stappen je hebt gezet. Ook worden je bewegingen en de hoogte gemeten.

Withings Move ECG onthuld

Het elektrocardiogram van de Withings Move ECG doet denken aan de werking van de Apple Watch Series 4. Sterker nog, de Franse fabrikant lijkt zelfs verder dan Apple te gaan met meer meetpunten. Er zit bijvoorbeeld ook een derde meetpunt in het bandje, waar de Apple Watch Series 4 er maar twee heeft.

De resultaten zul je moeten raadplegen op je smartphone, gezien de Withings Move ECG geen schermpje heeft. Zo kan het horloge je waarschuwen voor een onregelmatige hartslag en chronische fibrillatie.

Dankzij de analoge wijzerplaat heeft de Move ECG een accuduur waar je U tegen zegt: een jaar. Er komt ook een variant zonder ECG, die zelfs een accuduur van 18 maanden heeft. Daarvoor lever je wel bij beide versies slimme features als een GPS in.

Withings Move ECG onthuld

Eerder dan Apple Watch Series 4?

De Europese verkoopstart wordt in het voorjaar verwacht en de versie met ECG kost € 129,95. De verzie zonder € 69,95. Het ziet er naar uit dat dit de eerste Europese smartwach met ECG-functie wordt, eerder dan de Apple Watch Series 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Withings Move ECG onthuld: analoge smartwatch troeft Apple af
Sluiten