Nieuw op de markt: WiZ, slimme verlichting voor thuis

Er is een gloednieuwe generatie slimme verlichting op de markt: WiZ. Gunstig geprijsd en supersimpel in gebruik. De ideale oplossing voor als je op een heel laagdrempelige manier met slimme verlichting wil starten.

Signify, voorheen Philips lighting, komt met WiZ met een systeem waarmee je zelfs met twee linkerhanden en geen enkele basis van technische kennis nog goed uit de voeten kunt. Want: je draait de lamp in, downloadt en installeert de WiZ-app en klaar is Kees. Verlichting door middel van een app bedienen, is niet per se nieuw. Maar de verbluffende eenvoud waarmee WiZ dit nu voor elkaar krijgt, is wat ons betreft wél baanbrekend.

De ideale verlichting voor elke gewenste sfeer

Via je eigen WiFi-netwerk zijn alle lampen met de app te bedienen, dus zonder tussenkomst van een hub. Het mooie aan het systeem is dat de lampen niet alleen betaalbaar en extreem gebruiksvriendelijk zijn, maar ook daadwerkelijk voor meer sfeer in huis zorgen. Extra welkom nu de dagen donkerder worden en we allemaal voorlopig vooral zullen thuiswerken.

Heb je goed licht nodig om bij te studeren of te werken? Kies dan in de app voor koel, helder licht. Ga je ‘s avonds lekker een film kijken, dan schep je in een mum van tijd een relaxte sfeer door de verlichting bijvoorbeeld een open haard of kaarslicht na te laten bootsen. De verlichting is helemaal te automatiseren en te synchroniseren met je dagelijkse programma. Ideaal als je ‘s morgens bijvoorbeeld veel licht nodig hebt om goed wakker te worden, of ‘s avonds de lampen langzaam maar zeker wil dimmen om je klaar te maken voor een goede nacht slaap.

WiZ

Intuïtief en voor ieder wat wils

De app werkt intuïtief, wat het makkelijk maakt de lampen en bijbehorende accessoires (zoals de WiZmote, motion sensor en een slimme stekker) te organiseren en te bedienen voor de perfecte lichtinstelling. Presets voor elk moment van de dag ontzorgen je daarna volledig.

WiZ kan overigens ook zonder app bediend worden: via spraakbesturing zoals Amazon Alexa, Google Home of Siri, of via de universele WiZmote, een afstandsbediening waarmee je de verlichting bedient en favoriete lichtsettings voor elke kamer kunt instellen. Met de  WiZ Motion Sensor kun je de verlichting automatisch laten inschakelen als je een bepaalde kamer binnenloopt. Handig, maar wat ons betreft blijft met name het feit dat je behalve de app en WiFi verder niets nodig hebt.

WiZ

Privacy volledig gewaarborgd

Wat vooral opvalt als je de app een tijdje gebruikt, is het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden voor als je er wat meer handigheid in krijgt of hem vaker gebruikt. Wil je een stapje verder dan alleen sfeer creëren, dan zijn er nog talloze mogelijkheden (zoals op afstand besturen via de cloud en groepen in kamers maken). Ook de optie voor Bluetooth pairing is erg fijn. WiZ is het enige WiFi-merk met deze functionaliteit en je hoeft er verder geen extra handeling voor te ondernemen. De kleurkwaliteit van het licht is bijzonder goed en hebben we niet eerder gezien bij een dergelijk ‘slim’ systeem.

Ook je privacy blijkt volledig gewaarborgd. WiZ ontvangt tijdens het aanmaken van een account en het inloggen alleen een uniek ID, dat geen persoonlijke informatie bevat, om het te koppelen aan een WiZ Home. Er worden dus geen persoonlijke gegevens (zoals namen, mobiele nummers, e-mails) verzameld. Wel zo veilig voor wie zich afvraagt hoe het met privacy is geregeld bij de wildgroei aan apps op je telefoon. 

De WiZ-collectie is te koop bij onder meer Bol.com. Hier lees je de reviews van andere gebruikers.

In samenwerking met Signify

In samenwerking met Signify

Reageer op artikel:
Nieuw op de markt: WiZ, slimme verlichting voor thuis
Sluiten