Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Woensdag krijgen we meer te zien van de PS5

Nu we langzaam het najaar in kruipen, krijgen we ook steeds meer te horen en te zien over de PS5. En het ziet er naar uit dat woensdagavond daarbij een belangrijk nieuw moment gaat zijn.

Dan houdt Sony een zogenaamde PlayStation 5 Showcase. Het gaat een digitale presentatie zijn van zo’n veertig minuten duren en draaien om PS5-games die Sony zelf vanuit zijn Worldwide Studios gaat uitbrengen, maar toont ook games van partners

Nieuwe beelden van diverse PS5-games

Zodoende kun je gaan rekenen op nieuwe beelden van PS5-games. Daarbij is het maar de vraag in hoeverre we echt nieuwe beelden gaan zien. Omdat er ook aandacht wordt besteed aan games die door partners worden uitgebracht, is de kans aanwezig dat we daarbij games zien van partijen die eerder al zelf beelden toonden. Denk daarbij aan Ubisoft met Assassin’s Creed Valhalla bijvoorbeeld. Qua titels krijgen we beelden te zien van games die met de lancering van de spelcomputer beschikbaar zijn, maar ook titels die in de periode daarna komen.

PS5 Showcase
De PS5 Showcase komt er dus aan (Afbeelding: Sony)

De PS5 Showcase is er wel één die wat later op de avond plaatsvindt. Om 22 uur ‘s avonds begint het, waardoor je om 22:40 weer volledig op de hoogte bent op het gebied van games en wat er allemaal uit gaat komen. De grote vraag is natuurlijk of we daar ook iets te horen krijgen over de spelcomputer zelf. Wanneer deze nou precies uitkomt, wanneer we hem kunnen gaan pre-orderen en het allerbelangrijkste: hoeveel hij gaat kosten.

Vanaf 399 is de verwachting

De verwachting is dat je voor 399 euro het instapmodel van de PS5 kunt aanschaffen. Dit is de Digital-versie van de spelcomputer, waarbij de disclade ontbreekt en je games enkel digitaal kunt aanschaffen. Het standaardmodel lijkt daarbij 499 euro te gaan kosten, wat 100 euro meer is dan wat de PlayStation 4 destijds kostte. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Woensdag krijgen we meer te zien van de PS5
Sluiten