Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jun 2019

Wolfenstein: Youngblood lijkt groter te zijn dan verwacht

Volgende maand verschijnt de game Wolfenstein: Youngblood. Het is een spin-off op de reeks, waarbij je aan de slag gaat met de tweeling Jess en Soph, die in Parijs op zoek gaan naar hun vermiste vader. De game krijgt bij de lancering een vriendelijke prijs van zo’n 40 euro, waardoor je zou denken dat het een tussendoortje is. De ontwikkelaar stelt echter dat de game een stuk groter is dan dat je zou denken.

Wolfenstein: Youngblood is een grote game

In een gesprek met website Venturebeat stelt ontwikkelaar Jerk Gustafsson dat de game zo’n 25-30 uur zou duren om helemaal uit te spelen. Hij noemt Wolfenstein: Youngblood de grootste game uit de serie. Het verhaal is lichter qua toon en setting, maar doordat de manier waarop je in level stijgt en er geen lineaire progressie in zit, was het voor de ontwikkelaar mogelijk om een heleboel zij-activiteiten in de game te stoppen. Hierdoor zou de game dus groter en uitgebreider zijn dan de voorgaande games in de serie.

Ter vergelijking: de laatste twee Wolfenstein-games waren goed voor zo’ 10 tot 12 uur voordat je de game had uitgespeeld. Dat kon je nog iets verder uitbreiden met een paar uur als je alle geheimen en zij-activiteiten wilde ontdekken. Op die manier zou Wolfenstein: Youngblood dus ruim twee keer zo groot zijn. Natuurlijk is dit wel een gevalletje ‘eerst zien, dan geloven’, maar het staat wel haaks ten op zichte van de verwachting die ik had bij een game die voor een budgetprijs wordt gelanceerd.

Wolfenstein: Youngblood kun je cooperatief gaan spelen samen met een vriend of vriendin. De game komt met een speciale buddy-pass, waardoor je vriend of vriendin online de game kan meespelen zonder apart te kopen. Op 26 juli is de game beschikbaar en verschijnt dan op de Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Wolfenstein: Youngblood lijkt groter te zijn dan verwacht
Sluiten