Daniel Koster
Daniel Koster 1 mrt 2017

Women in Science is een vermakelijk kaarstpel én een eerbetoon aan vrouwelijke genieën

Newton, Einstein, Hawkins, Tesla: stuk voor stuk bekende mannelijke wetenschappers. Maar, er zijn ook genoeg vrouwelijke meesterbreinen. Hen kennen, dat doen we alleen niet.. Daar doet het toffe ‘Women in Science’-kaartspel spelenderwijs wat aan.

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

women in science

How to play

Het spel is een soort kwartet. Elke speler krijgt een zestal kaarten met een andere vrouw erop die indrukwekkende, wetenschappelijke prestaties heeft neergezet. Door de achtergrondkleur op de kaart kun je zien welke vrouwen bij elkaar horen en zo een laboratorium vormen.

De eerste persoon die drie laboratoria neerlegt heeft gewonnen. Om het spel wat meer pit te geven zijn er ook zijn er een aantal kaarten waarmee je de andere spelers kunt dwarsbomen.

Haal women in science gauw:

Het kaartspel is nu te koop op deze website voor 17,78 euro. Bovendien wordt twintig procent van de opbrengst gedoneerd aan een organisatie die vrouwen in de wetenschap steunt. Voor alle doe-het-zelvers onder ons: hier print je een PDF-versie uit! Op zoek naar meer toffe kaartspellen? Secret Hitler en Cards Against Humanity zijn nice!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Women in Science is een vermakelijk kaarstpel én een eerbetoon aan vrouwelijke genieën
Sluiten