Wonder Woman 1984 wordt mogelijk opnieuw uitgesteld

Films worden nu aan de lopende band uitgesteld, zo ook Wonder Woman 1984. De vraag is of deze nog 2020 haalt.

Wonder Woman is een van de grote superheldenfilmreleases van 2020, althans als die niet meer wordt uitgesteld. Dat is eigenlijk ook niet zo moeilijk, aangezien er dit jaar verder niet veel is uitgekomen. Black Widow stond op de planning maar die is verschoven naar mei 2021. Mogelijk gaat hetzelfde gebeuren met de Warner Bros. productie, meldt Variety.

Volop uitstel voor Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 is inmiddels al drie keer uitgesteld. Oorspronkelijk stond de film gepland voor 5 juni, maar vanwege de coronacrisis werd dit augustus, in de hoop dat er meer bioscopen zouden opengaan. Daarna werd het oktober en inmiddels staat de film gepland voor 25 december. Ook die datum is nu een vraagteken volgens Warner Bros. CEO Ann Sarnoff.

Of de datum van 25 december blijft staan ligt aan het coronavirus in de Verenigde Staten. Als bioscopen dicht blijven, wil Warner Bros. de film niet uitbrengen. Toen Sarnoff vragen kreeg of de releasedatum hetzelfde blijft zei ze het volgende: “Ik hoop het. Het ligt er echt aan hoe het verder gaat in de Verenigde Staten en of er nog pieken komen. We moeten ons meer bewust zijn van de vraag in de Verenigde Staten als we aan Wonder Woman denken.

Tegenvallende resultaten

Deze beslissing over Wonder Woman van Warner Bros heeft mede te maken van de release van Tenet. De topfilm van Christopher Nolan kwam toch naar de bioscoop ondanks het coronavirus. Het zorgde voor een flink mindere omzet dan normaal. Vooral in de Verenigde Staten bleven de inkomsten achter.

Er gingen geruchten dat Wonder Woman in plaats van naar de bioscoop naar een streamingdienst zal gaan. Dat lijkt echter niet het geval. We zullen dus nog geduldig moeten wachten of we in december daadwerkelijk naar de bioscoop kunnen.

Reageer op artikel:
Wonder Woman 1984 wordt mogelijk opnieuw uitgesteld
Sluiten