Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 4 jun 2019

[REVIEW] Wonderboom 2: Uitstekende bluetooth speaker?

Met het lekkere weer in aantocht ben je vaker buiten. Het is heerlijk om dan te relaxen met je favoriete muziek. Met een bluetooth speaker kun je je favoriete Spotify-lijst via je smartphone streamen. Onlangs kregen we de kans om met de Wonderboom 2 aan de slag te gaan.

De Ultimate Ears Wonderboom 2 is net als zijn voorganger een bluetooth-speaker die ideaal is om mee naar buiten te nemen. Het is een speaker die niet alleen goed geluid produceert, hij is ook zeer stevig. Dit zijn de punten die mij zijn opgevallen.

Rijk geluid

De Wonderboom 2 is een relatief kleine speaker, maar dat is niet te merken aan het geluid dat hij produceert. Niet alleen kan hij een behoorlijk hoog volume aan, het geluid wordt ook nog aan alle kanten verspreid. Zet de speaker op een tafel binnen een kring (waar wij Nederlanders altijd in gaan zitten als er een verjaardag is…) en iedereen geniet evenveel van het rijke geluid. Het is daarmee echt een verrijking voor een verjaardag, wanneer je met een groep vrienden in het park of aan zee zit of wanneer je met je maten hangt in het skatepark.

Wonderboom 2

Bass is behoorlijk goed

Ook de bass van de Wonderboom 2 maakt indruk. Het wordt geen lelijke audiobrij wanneer je de muziek hard zet en luistert naar een nummer met veel bass. Nee, het blijft gewoon heel erg goed, waardoor je echt kunt genieten van elke soort muziek. Neem je de Wonderboom 2 mee naar buiten? Dan kun je op de speaker zelf de Outdoor Boost aanzetten, die net wat meer bass geeft.

Wonderboom 2

Gaat lang genoeg mee

De batterij van de Wonderboom 2 is krachtig genoeg om je meer dan tien uur te laten genieten van je favoriete muziek. Zodoende is het een device dat je zonder problemen een dag lang ergens mee naar toe kan nemen. Volgens de productbeschrijving gaat hij dertien uur mee, wat zo’n drie uur langer is in vergelijking met de eerste Wonderboom. Ook is het device redelijk snel weer op te laden, zodat je nooit in de problemen komt.

Wonderboom 2

Kan tegen alle uitdagingen van de natuur

Het is aan te raden om een beetje voorzichtig te doen met een product als de Wonderboom 2, maar tegelijkertijd hoef je je ook geen zorgen te maken. De speaker kan tegen stof en zand, blijft drijven wanneer hij in het zwembad valt en kan ook een half uur in het water blijven liggen en het is geen ramp als hij omvalt. Hij is stevig genoeg om tegen zo’n stootje te kunnen. Nu wil ik niet gaan aanraden om de Wonderboom 2 als een voetbal te gaan gebruiken, maar het is wel fijn dat je een product hebt waarbij je geen zorgen hoeft te maken met externe factoren die een gevaar kunnen opleveren.

Wonderboom 2

Wel wat prijzig

Vandaag de dag zijn er bluetooth-speakers in alle soorten en maten. De Wonderboom 2 is daarbij een premium speaker, maar die heeft dan wel een flink prijskaartje. Voor bijna een derde van deze prijs kun je een bluetooth-speaker hebben die wellicht wat minder mooi geluid produceert, maar wel als achtergrond speaker op een feestje gebruikt kan worden. De Wonderboom 2 is een kwaliteitsproduct, maar daar betaal je dan wel voor. Hij gaat een adviesprijs krijgen van 99,99 euro. Dat is overigens wel dezelfde prijs als de eerste Wonderboom.

Wonderboom 2
Reageer op artikel:
[REVIEW] Wonderboom 2: Uitstekende bluetooth speaker?
Sluiten