Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische fietsen 17 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fiets: Woom heeft straks ook een e-mountainbike voor je kids

Nu steeds meer volwassenen op straat rondzoeven op een elektrische fiets, zijn fietstochtjes met het gezin niet helemaal eerlijk meer. Je kunt tenslotte niet van je kinderen verwachten dat ze op eigen kracht even hard fietsen als jij met je elektrische boost. Het Oostenrijkse bedrijf Woom liet onlangs zien hoe ze dit probleem gaan aanpakken. De oplossing? Een elektrische mountainbike voor kinderen, natuurlijk

Elektrische fiets voor de (grotere) kleintjes

Onlangs onthulde Woom zijn e-mountainbike voor de kids. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van kinderfietsen en staat bekend om zijn lichte modellen met onderdelen die speciaal zijn aangepast aan de kleintjes. De nieuwe mountainbike wordt de eerste elektrische fiets van het bedrijf voor kinderen en zal uitgebracht worden in twee verschillende maten. Normaal gesproken komen Woom fietsen in 6 maten, die geschikt zijn voor kinderen van 1,5 tot 14 jaar. De e-mountainbike komt in maat 5 en 6 en zou voor kinderen van 7 tot 14 moeten zijn.

Geen Bosch of Shimano

Als we eerlijk zijn klinkt het idee van kinderen op een elektrische fiets toch niet helemaal veilig en al helemaal niet voor de hele jonge kinderen. Maar aangezien we met z’n allen steeds meer elektrisch fietsen, is een kinderfiets natuurlijk wel de volgende stap. Woom heeft er in ieder geval voor gekozen om niet al te jong te beginnen. Daarnaast zijn ze voor een motor gegaan van het Duitse merk Fazua. Volgens Woom product manager Martin Prehofer zou deze geschikter zijn voor een kinderfiets, aangezien middenmotoren van merken als Bosch en Shimano te krachtig zouden zijn en daarbij onnodig veel gewicht zouden toevoegen aan de mountainbike.

E-bike of standaard fiets

De motor krijgt zijn power van een 250 Wh batterij en in totaal zou het elektrische systeem minder dan 3 kg wegen. Zowel de motor als de accu zitten verwerkt in één van de stangen en het systeem zou makkelijk te verwijderen zijn om bijvoorbeeld binnen even op te laden. In een later stadium zou Woom overigens ook met een optionele klep komen om de opening in de stang weer dicht te maken, voor wanneer je het elektrische systeem eruit haalt. Hiermee zou de e-bike ook als normale fiets gebruikt kunnen worden.

Elektrische fiets Woom

Prijs en beschikbaarheid

Mocht je meteen tochtjes met de kids aan het plannen zijn, moeten we je toch nog even teleurstellen. De kleine e-mountainbike wordt namelijk pas in het voorjaar van 2020 uitgebracht. Dus op pad gaan op de paar warme dagen die we dit jaar nog krijgen, zit er niet meer in. Maar volgend jaar kun je voor een maat 5 gaan voor kinderen van 128 tot 145 cm voor 2.800 euro en zoals gezegd komt er ook een maat 6 elektrische fiets voor de kids. Deze komt met een prijskaartje van 2.990 euro en is geschikt voor kinderen van 140 tot 165 cm groot.

Als je er inderdaad voor gaat, is het wel verstandig om meteen ook wat extra beschermende accessoires te kopen. Want hoewel kinderen best capabele wezentjes zijn, zijn ze zich toch niet altijd van alle gevaren bewust. Dat geldt overigens ook met betrekking tot de online wereld en deze drie tools kunnen je daar weer helpen om het online gedrag van je kleintjes optimaal te reguleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

E-Mountainbike

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Woom heeft straks ook een e-mountainbike voor je kids
Sluiten