Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Gadgets 13 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Schip ahoy! Via ‘Book a Houseboat’ overal ter wereld een woonboot enteren

Als je aan Amsterdam denkt, denk je al vaak aan de grachten, talloze toeristen en dagjesmensen. En natuurlijk aan de woonboot. De oprichters van ‘Book a Houseboat’ vinden dat het tijd wordt dat we kennismaken met een woonboot huren als vakantiestek. Toch een stuk vetter dan een hotel of een gewone Airbnb!

Ik heb een boot

Hoewel Amsterdam de wereldhoofdstad van de woonboot is, wil dat niet zeggen dat je alleen hier een woonboot kunt huren. Book a Houseboat biedt ook woonboten aan in de rest van de wereld, zoals in Australië en de Bahama’s. In feite brengen ze het woonbootaanbod uit de gehele wereld samen.

Allerlei soorten en maten

Net als met eten heeft elk land zijn eigen woonbootspecialiteit. Zo hebben wij de bekende vrachtschepen en woonarken, hebben de Duitsers de varende pontonboot en heeft Engeland de narrowboat – een lange, smalle traditionele schuit. In de Verenigde Staten en Canada moet alles uiteraard groter en over the top. In India slaap je op een traditionele boot op de Kerala. Op het moment worden er 188 woonboten aangeboden en dat kunnen er alleen maar meer worden.

Woonboot huren

Wil je een keer iets anders, dan is Book a Houseboat een goede optie. Zo krijg je meer mee van het lokale leven, voel je meer vrijheid en kun je genieten van de rust op het water. Als je geluk hebt kun je ‘s ochtends misschien wel een duik nemen. Heerlijk! Of gewoon een aantal accessoires in het water knallen voor extra waterplezier. Als je nog een extra zakcentje nodig hebt, is het ook mogelijk om iets van jou te verhuren als jij zit te chillen met je billen op andermans woonboot. Wat dacht je bijvoorbeeld van je fiets? Via Spinlister kun je gemakkelijk en snel jouw fiets verhuren. Houd jij niet van water? Huur dan een te gekke campervan via Camptoo. Damn, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Schip ahoy! Via ‘Book a Houseboat’ overal ter wereld een woonboot enteren
Sluiten