Microsoft voorziet Word en PowerPoint van Split View ondersteuning op iPad

De iPad die gebruik maakt van iPadOS is steeds meer een apparaat dat je kunt gebruiken voor je werkzaamheden. Zeker in combinatie met het nieuwe Magic Keyboard dat onlangs is uitgebracht. En nu kun je ook bij apps als Word gebruik maken van Split View.

Microsoft heeft namelijk een aantal van zijn Office-applicaties van Split View voorzien. Op het moment van schrijven kun je dat gebruiken bij zowel Word als bij PowerPoint en maakt het het een stuk makkelijker om lekker productief bezig te zijn.

Gebruik Split View in Word voor iPad

De toevoeging van Split View in Word en PowerPoint werd opgemerkt door de onderstaande Twitter-gebruiker en vervolgens opgepakt door MacRumors. Door deze toevoeging is het dus mogelijk om twee documenten naast elkaar te hebben. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je bijvoorbeeld een tekst moet vertalen of wanneer je een stuk schrijft op basis van een bron die in een Word-document staat. Daar kun je dan heel makkelijk de benodigde informatie voor je neus hebben, zonder dat je telkens documenten hoeft te openen en weg te schuiven. Het is nu een simpel geval van het document pakken en deze naar de linker- of de rechterkant van het scherm te slepen.

Naast Split View zou Word voor de iPad ook de nieuwe trackpad controls moeten gaan ondersteunen die werden geïntroduceerd in iPadPS 13.4, maar deze zijn helaas nog niet aanwezig. Wel kun je gebruik maken van de basis trackpad-functionaliteiten. Wanneer dit wordt uitgebreid, dat is op dit moment nog niet bekend. Wil je meer lezen over iPadOS? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Microsoft voorziet Word en PowerPoint van Split View ondersteuning op iPad
Sluiten