WordPress maakt het makkelijker voor bloggers om geld te verdienen

Voor veel ondernemingen is een abonnement dé manier om doorlopend geld binnen te halen. WordPress ziet hier ook mogelijkheden in voor bloggers en andere website-eigenaren. Daarom voegt het een functie toe die het makkelijker maakt voor content creators om continue geld te verdienen aan hun pagina.

WordPress voegt de zogenaamde ‘Recurring Payments’ feature toe aan het platform. Zo kunnen bloggers er voor zorgen dat hun fans, klanten of lezers een vaste bijdrage leveren aan wat ze online zetten.

Vergeet advertenties op je blog: Abonnementen voor WordPress een feit

De functie is beschikbaar voor wie een betaalde WordPress-pagina heeft. Daarnaast is hij ook beschikbaar voor de miljoenen WordPress-websites die gebruik maken van Jetpack. Dit is een plugin waarmee je een website verder kunt uitbreiden en beveiligen. De abonnementen op een WordPress pagina zijn een goede manier voor websitehouders om een website winstgevend te laten zijn, zonder afhankelijk te zijn van advertenties.

Recurring Payments heeft verschillende functies. Bezoekers van websites kunnen op verschillende manieren bijdragen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een doorlopend abonnement op een webiste afsluiten en een maandelijke donatie doen. Deze gebruikers kunnen daarvoor in ruil bijvoorbeeld exclusieve content ontvangen. Dit laatste kan een goede motivatie zijn voor andere bezoekers van blogs en andere soort websites om ook een abonnement op de website te nemen.

WordPress payment
(Bron: WordPress)

Betalende abonnees krijgen doe je zo

Ben je blogger op WordPress en zie je het wel zitten om een extra zakcentje te verdienen met je hersenspinsels? Dan moet je eerst een Stripe-account aanmaken. Dat is de betalingsmethode waarmee WordPress samenwerkt. Personaliseer het abonnement en plaats vervolgens een Recurring Payments-knop op je website om het geld binnen te laten rollen.

Reageer op artikel:
WordPress maakt het makkelijker voor bloggers om geld te verdienen
Sluiten