Daniel Koster
Daniel Koster Cars 12 aug 2017

Wordt je kind dankzij deze slimme kart de volgende Max Verstappen?

Max Verstappen is een baas. Dat hoeven we je niet meer te vertellen. Het jonge ventje won zijn eerste Formule 1 race toen ‘ie net zijn autorijbewijs in de wacht had gesleept. Die had ‘ie namelijk pas aan het eind van 2015 gehaald. Het succes van Max gaat hierbij hand in hand met het succes van de kartsport. Sinds Max de sterren van de hemel rijdt zit de kartwereld in de lift. Daar speelt de mede-oprichter van Nest op in. We waarschuwen je alvast. Want waar je met deze Model S voor kids al jaloers werd dat je geen kind meer was, zul je dat nu al helemaal zijn.

Veilig in de kart zitten

Tony Fadell ken je wel toch? Deze man is onder andere mede-oprichter van Nest. Ook kwam ‘ie met het idee voor de iPod. Of zijn volgende idee een dergelijk succes gaat zijn weten we niet. Echter was de iPod ook niet baanbrekend, maar een slimme verbetering van andere muziekspelers op de markt. Dat zou ook zo kunnen zijn met deze kart.

Kart1-WANT

Dit apparaat is namelijk niet revolutionair nieuw, maar een slimme verbetering ten opzichte van andere karts. Vooropgesteld is-ie zo veilig als mogelijk. We weten namelijk allemaal dat een (klein) kind achter het stuur in brokken kan eindigen. De race-auto kent echter GPS en Wifi. Hierdoor kun je ‘m aan de bijbehorende applicatie koppelen en allerlei zaken reguleren. Zo kun je de maximale snelheid van de kart instellen. De kart kan niet harder dan twintig kilometer per uur. Ook kun je een perimeter uitzetten waar de kart niet buiten mag komen. Slim!

Kart-WANT

Als een Max Verstappen in de kart zitten

Het elektrische vervoersmiddel is daarnaast ook voorzien van slimme technologieën om ongelukken te voorkomen. Stel een kind botst bijna op een boom. Normaliter zou ‘ie zelf op tijd moeten remmen. Doet jouw kind dit niet? Dan zit ‘ie tegen boom de aan. De auto is echter van sensoren voorzien die op tijd doorhebben dat er een obstakel in de weg staat. De kart trapt dan zelf op de rem. Ongeluk voorkomen!

Trouwens, het tofste is misschien nog wel dat kinderen ook nog eens als pitstopmonteurs door het leven kunnen. Ze kunnen de wagen namelijk op allerlei manieren tweaken. Je kunt denken aan het verwisselen van een grote accu. Ook kunnen ze het uiterlijk verwisselen. Het ene moment is je kind een bestuurder van een passagierskart, het andere moment van een Formule 1-wagen (die kit is er namelijk ook). Jup, jouw kind zal zich als een Max Verstappen in een kart voelen. En dat op geheel veilige manier.

Helaas, er is één minder puntje. Of twee. Ten eerste is de kart niet goedkoop. Je moet 900 euro voor de elektrische racewagen neertellen. Maar dat is nog wel te overzien, vinden wij. Het grotere probleem is dat de auto voor nu nog niet in Nederland wordt geleverd. In de Verenigde Staten en Canada wel. Hier lees je hoe je dat fixt.

Reageer op artikel:
Wordt je kind dankzij deze slimme kart de volgende Max Verstappen?
Sluiten