Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 nov 2017

World of Warcraft Battle for Azeroth: vertrouwd, fijn en smaakt naar meer

Met World of Warcraft Battle for Azeroth zijn we al weer aangekomen bij de zevende uitbreiding voor World of Warcraft. De game viert volgend jaar zijn veertiende verjaardag en nog altijd wordt de game door miljoenen gamers gespeeld. Volgend jaar moet de nieuwe uitbreiding verschijnen en op de Blizzcon hebben we een aantal uur met de game gespeeld.

Twee gebieden in de World of Warcraft Battle for Azeroth preview

Daarbij hebben we de twee startgebieden van de Horde en de Alliance gespeeld en zijn we ook aan de slag gegaan met de eerste dungeon die je in de game kunt gaan beleven. Dit zijn daarbij onze bevindingen.

Compleet andere ervaring bij Horde en Alliance

Het meest interessante punt aan World of Warcraft Battle for Azeroth, is dat de Horde en de Alliance in de uitbreiding allebei op een andere eilandengroep begint en dat het in beide gevallen compleet anders aanvoelt. Op die manier is echt het interessant om de uitbreiding vanuit beide kanten te beleven.

De Horde begint op een eilandengroep waar de Trollen de dienst uitmaken en hier vind je tempels en sadistische personages. In het geval van de Alliance kom je terecht een dorpje waar een vloek over uit is gesproken en iedereen bevroren lijkt te staan in de tijd.

World of Warcraft

Je zit er gelijk weer in

Ik ben een oude World of Warcraft-speler. Tot aan Wrath of the Lich King was ik een fanatiek raider, om daarna de game tot en met Mists of Pandaria op een meer casual niveau te spelen. Het mooie aan World of Warcraft Battle for Azeroth is dat je er als speler zo weer in zit. Voordat je het weet heb je een groot aantal quests aangenomen en ga je door questlines heen.

Daarbij heb je opdrachten waarbij je een X-aantal vijanden moet verslaan, maar is het ook zeker zo dat je quests hebt die iets meer variatie bieden. Ook krijg je al snel nieuwe gear om je personage mee te verbeteren.

Artstijl is uitstekend

Omdat World of Warcraft inmiddels al zo oud is, kun je niet verwachten dat de game visueel indruk maakt. Personages zijn wat houterig en qua details is het allemaal wat summier. Het is echter de artstijl en de grootsheid van de wereld die het geheel mooi maakt. Overal waar je komt ziet het er weer net iets anders uit en blijkt er weer veel te doen. Dat zorgt er ook weer voor dat je drang naar avontuur groot is.

Dungeon is snel te voltooien

Tijdens de Blizzcon konden we ook aan de slag met één nieuwe dungeon. Het was een soort grote Azteekse tempel, waar je in totaal vier bazen had. De eerste drie bazen kun je in de volgorde spelen zoals je dat zelf zo willen, om het daarna op te nemen tegen de eindbaas die dan pas beschikbaar is.

De verschillende bazen vroegen stuk voor stuk om een andere tactiek en bij één baas ging mijn party er twee keer aan, omdat we niet precies begrepen wat we moesten doen. Toen dat kwartje viel, ging het wel goed. De dungeon zelf was lekker overzichtelijk en ik denk dat je straks binnen een kwartier een run kunt voltooien. Handig als je jezelf een boost wil geven met nieuwe gear.

De drang om World of Warcraft weer te installeren

Al met al smaakte de kennismaking naar meer. Het is zelfs zo sterk, dat ik weer veel zin heb om de game te installeren en toch maar weer aan de slag te gaan met het avontuur. Als de uitbreiding volgend jaar uitkomt, dan kun je door middel van een boost gelijk beginnen op level 110, zodat je niet eerst aan de slag hoeft te gaan met de andere uitbreidingen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze uitgebreide gamingpagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
World of Warcraft Battle for Azeroth: vertrouwd, fijn en smaakt naar meer
Sluiten