Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 12 okt 2017

Ontbytes: TU Delft wint World Solar Challenge opnieuw, nieuwe goedkope Oculus VR-bril en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar goede ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij het koffiezetapparaat. Met vandaag nieuws over Nederlands succes tijdens de World Solar Challenge en de nieuwe Oculus Go..

Delftse Nuon Solar Team weer wereldkampioen zonneracen

De World Solar Challenge in Australië is opnieuw gewonnen door het Delftse Nuon Solar Team. De auto van de ploeg is verbonden aan de TU Delft reed gisteren als eerste de stad Adelaide binnen na een tocht van ruim 3000 kilometer. Deze lange rit reed de auto volledig op zonnepannelen.

Nuna, zoals de auto van het team heet, reed in totaal vijf dagen en behaalde een gemiddelde snelheid van net boven de 81 kilometer per uur. Met de winst lieten ze zo’n 39 auto’s uit circa 21 landen achter zich.

Facebook’s 3D-posts laat je met VR spelen op je tijdlijn

Facebook doet hard zijn best om Virtual Reality meer mainstream te maken en het platform Spaces te promoten. Het werkt aan een nieuwe functie waarbij gebruikers van Facebook Spaces VR of het Oculus Medium platform een nieuw soort 3D-post kunnen maken voor op de tijdlijn.

Bij de nieuwe 3D-post kunnen gebruikers een 3D-object van meerdere kanten bekijken. De objecten zijn niet statisch. Je kunt bijvoorbeeld daadwerkelijk het deurtje van een VR-speelgoedauto openen. Gebruikers kunnen de figuurtjes zelf ontwerpen en delen met vrienden die geen VR hebben.

Nieuwe goedkopere Oculus VR-bril gepresenteerd

Tijdens en Oculus event in San Jose heeft Facebook CEO Mark Zuckerberg een nieuwe mobiele VR-headset gepresenteerd genaamd ‘Oculus Go’. Volgens Zuckerberg is dit de meest toegankelijke VR-bril die er op dit moment is.

Het lijkt erop dat de headset een soortgelijke ervaring biedt aan de Gear VR, waarbij gebruikers zichzelf rond kunnen draaien maar niet geheel vrij kunnen bewegen. De prijs van de VR-bril Oculus Go start op 199 dollar en zal vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.

Snackbyte: Ozzy Man recenseert Star Wars: The Last Jedi

Ozzy Man is een held in het becommentariëren van eigenlijk alles. Hij maakt een saaie video over schoonspringen zelfs de moeite waard. Zijn review van Star Wars: The Last Jedi is zoals verwacht ook echt spot on .

Reageer op artikel:
Ontbytes: TU Delft wint World Solar Challenge opnieuw, nieuwe goedkope Oculus VR-bril en meer
Sluiten