Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 mei 2019

Beleef legendarische momenten met WoW Classic in augustus

Vorig jaar kondigde ontwikkelaar Blizzard aan dat ze gingen werken aan de game WoW Classic. Het is het World of Warcraft zoals we dat kennen van het originele avontuur. Daarmee is het allemaal iets minder uitgebreid en mooi zoals we de game vandaag de dag kennen. Maar voor iedereen die terugverlangd naar de goede oude tijd van de game, is dit de perfecte kans om oude gevechten en uitdagingen uit te voeren. Nu heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt wanneer we de klassieke avonturen mogen verwachten. WoW Classic komt uit op 27 augustus.

Oude avonturen in WoW Classic

Voor WoW Classic hoef je niet een nieuwe game te gaan kopoen. De heruitgave van het origineel is gratis te spelen voor iedereen die een actief World of Warcraft-abonnement heeft. Het is dus meer een ode aan de goede oude tijd dan een soort van remaster waar de ontwikkelaar wat extra geld mee wilt gaan verdienen. Mocht je niet kunnen wachten op de heruitgave van de game? Dan kun je je nu gaan opgeven voor de beta en heb je de mogelijkheid om vanaf 15 mei alvast de eerste stappen te zetten in de oude wereld van weleer.

In WoW Classic kun je dus het oude Azeroth gaan bezoeken en raids spelen op een manier zoals dat vroeger werd gehouden. Dat betekent dus dat je met 40 man een raid kunt gaan doen en er dan achterkomen dat je bij de eerste baas in Molten Core al kansloos gewipet wordt, mensen de groep gaan verlaten en je dan weer helemaal opnieuw kunt gaan beginnen met het zoeken van spelers om je te helpen.

De uitgave WoW Classic viert ook het vijftienjarige bestaan van de game. Daarvoor is er een speciale Collector’s Edition, maar die is inmiddels al uitverkocht, dus daar heb je niet heel erg veel aan.

WoW Classic

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Beleef legendarische momenten met WoW Classic in augustus
Sluiten