Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mei 2019

WoW Classic-beta spelers geven bugs aan die eigenlijk features zijn

Over een paar maanden hebben we de mogelijkheid om oude tijden te laten herleven met de komst van World of Warcraft Classic. De game is gratis voor iedereen die een lopend abonnement op de game hebben en geven je de mogelijkheid om terug te keren naar het jaar 2006, de tijd voordat er een uitbreiding was gekomen. Dat betekent dat je te maken hebt met een levelcap van 60 en dat je te maken krijgt met allemaal oude gameplay-mogelijkheden. Momenteel draait er een beta van de game. En daar gebeurt iets grappigs. Gamers die jarenlang World of Warcraft hebben gespeeld zijn allemaal bugs aan het melden, die eigenlijk zo horen te zijn.

WoW Classic is echt ouderwets gamen

In meer dan dertien jaar tijd sinds de versie waarop WoW Classic is gebaseerd is er veel veranderd in de game. Het is allemaal een stuk gebruiksvriendelijker en duidelijker geworden. Als je vandaag de dag een quest wilt gaan doen, dan kun je op de minimap zien waar je zo’n beetje naar toe moet. Maar dat was vroeger echt anders. In het begin moest je echt de quest-beschrijving gaan lezen om te begrijpen waar je ongeveer naar toe moest. Het ontbreken van duidelijke markers werd als bugs ingestuurd. En dat is slechts één voorbeeld. Als gevolg daarvan moest Blizzard een lijst opstellen met dingen die als bug worden ingestuurd, maar eigenlijk onderdeel zijn van de gameplay zoals die in 2006 eigenlijk was.

WoW Classic bugs

Mocht je van plan zijn om de game straks op 27 augustus te gaan spelen, dan moet je dus echt bedenken dat je een versie speelt die meer dan tien jaar oud is. Dat laat tegelijkertijd ook mooi zien hoeveel er in de MMORPG in al die jaren precies is veranderd.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
WoW Classic-beta spelers geven bugs aan die eigenlijk features zijn
Sluiten