Daniel Koster
Daniel Koster Cars 11 jun 2015

Wow: deze fraaie Ferrari 250 LM uit 1964 kent al zijn originele onderdelen nog

De hedendaagse Ferrari’s zijn flitsende bakken met jankende motoren. Waar wij deze wagens zeker kunnen waarderen, laten juist de oudere edities zien waarom er af en toe niks boven een rode Ferrari gaat. Zo ook deze Ferrari 250 LM uit het jaar 1964. De spaakse banden met het ietwat oudbollige design maken dit tot een hippe, strakke bak waar we voor nu helaas alleen nog maar van kunnen dromen.

De Ferrari 250 LM

Deze Ferrari is eigenlijk beter bekend als een racewagen. In zijn goede, oude tijd heeft deze auto dan ook op meerdere race parcours over het circuit heen gestoven. Zo heeft-ie twee maal zijn klassen laten zien op Le Mans Classic. De bovenstaande editie van de 250 LM is een wel heel speciale. Waar de onderdelen van andere 250’s over de jaren heen vervangen zijn, is dit bij deze specifieke auto niet het geval. Zo bevat-ie bijvoorbeeld nog steeds de 3,3 liter motor. Wetende dat deze auto meer dan veertig jaar ongerept is en het nog steeds doet is toch een hele prestatie. Dit maakt de rijervaring toch een stukje specialer en indrukwekkender!

Geschiedenis

Een prachtig stukjes geschiedenis dus, deze Ferrari 250 LM. Je kunt er hier nog meer over te weten komen. De auto wordt tussen 13 en 15 augustus geveild. Als wij over een flinke portemonnee bezaten hadden we het wel geweten!

Reageer op artikel:
Wow: deze fraaie Ferrari 250 LM uit 1964 kent al zijn originele onderdelen nog
Sluiten