Wow! Dit gave kunstwerk lijkt te balanceren op een flatgebouw

Wat, staat er een huis op die flat!? Ja, je ziet het goed! Het kunstwerk van kunstenaar Do Ho Suh heet Falling Star. Het lijkt inderdaad alsof dit huisje uit de ‘suburbs’ zó uit de lucht is komen vallen en geland is op de campus van de Universiteit van Californië. Om precies te zijn, bovenop de faculteit werktuigbouwkunde; hoe toepasselijk!

 
Falling Star is niet alleen een erg gaaf kunstwerk om te zien, het idee er achter is óók erg interessant. De bedenker, Do Ho Suh, emigreerde vanuit Zuid-Korea naar de Verenigde Staten. Zijn ‘landing’ in de VS wordt gesymboliseerd door dit huis: alles is in principe in orde, maar het staat gewoon nogal… scheef. Als je wel eens een land hebt bezocht waar alles er nét iets anders aan toe gaat dan waar je vandaan komt, dan herken je het gevoel zeker!

 
Het ziet er een beetje penibel uit, maar maak je geen zorgen: het huisje staat erg stevig gezekerd. Het voldoet aan alle veiligheidseisen en weerstaat windsnelheden tot honderdzestig kilometer per uur.

In deze video krijg je een korte rondleiding:

Erg tof om te zien, maar om er helemaal voor naar de VS te reizen? Je kunt ook de ufo checken op de Utrechtse ‘Inktpot’!

Reageer op artikel:
Wow! Dit gave kunstwerk lijkt te balanceren op een flatgebouw
Sluiten