Wow! Een zeven meter lang LEGO-model van een beroemd slagschip

We komen regelmatig LEGO-bouwwerken tegen waardoor onze kaak zo’n beetje op de grond terechtkomt. Van een halve Porsche, tot zelfs een appartement! De Schot Jim McDonough weet ook wel raad met de plastic blokjes. Het kostte drie jaar, maar hij bouwde dit schaalmodel van het slagschip USS Missouri!

Een… slagschip van een LEGO-slagschip!

McDonough baseerde het model op honderden foto’s van het Amerikaanse marineschip. De kraan op de achtersteven is gemotoriseerd, en het interieur zelfs voorzien van verlichting. Het schip heeft niet alleen een mooie buitenkant: de binnenkant is ook schitterend afgewerkt. Het model is ongeveer 1,4 meter hoog, een meter breed en maar liefst 7,3 meter lang. Het slagschip past amper in McDonoughs garage. Hoeveel steentjes er precies in zitten is niet bekend, maar volgens McDonough zijn het er tienduizenden.

De Missouri is niet zomaar een slagschip. De Missouri kwam in actie tijdens de Tweede Wereldoorlog, tijdens de strijd in de Pacific. Japan capituleerde op 2 september 1945 formeel, aan boord van dit schip, door een akte van overgave te tekenen. Na de Tweede Wereldoorlog was de Missouri nog actief in de Korea-oorlog, en zelfs de Golfoorlog, begin jaren ’90. Momenteel ligt de oorlogsbodem bij Hawaï, waar het gebruikt wordt als museumschip.

McDonough is overigens nog lang niet klaar met z’n hobby. Z’n volgende project wordt een schaalmodel van de USS Saratoga. Jawel, na een LEGO-slagschip gaat hij gewoon verder met een vliegdekschip. Petje af!

Check ook:

Reageer op artikel:
Wow! Een zeven meter lang LEGO-model van een beroemd slagschip
Sluiten