Milton Broen
Milton Broen Gaming 9 sep 2017

Wow: Hultèn’s oldskool houten gameconsoles zijn schitterend

We zijn liefhebbers van nostalgische gadgets, lekker retro. Voeg daar een fraai stukje design aan toe en we zijn helemaal gelukkig. Designer Love Hultèn weet die twee maar al te goed te combineren met zijn houten gameconsoles.

Oldskool houten gameconsoles

Zowat iedereen heeft wel warme herinneringen aan een oude spelcomputer. De NES, Sega Mega Drive of bijvoorbeeld de Atari 2600. Oude consoles beschikten over een houten finish, maar op een gegeven moment kreeg plastic definitief de overhand. Hout is echter nooit uit geweest en zijn houten designs de laatste jaren geëxplodeerd. Dus ook voor custom spelcomputers. Game-liefhebber en creativeling Love Hultèn knutselt er dan ook al een tijdje mee.

PE358

We gaan hier niet te veel woorden aan vuil maken. Hultèn heeft zich bewezen met deze hommage aan Nintendo’s Game Boy Advance SP. Het design ziet er strak uit doch lekker retro uit. De foto’s hierboven spreken voor zich. Deze draagbare spelcomputer werkt overigens niet met Game Boy-spelcassettes; je downloadt ROMs op een memory card om ze te spelen.

Battlecade

Bij deze console heeft Love zich laten inspireren door het spel Zeeslag. Twee schermen die tegenover elkaar staan waardoor je niet op het beeld van je tegenstander kunt kijken, maar alle emoties perfect meekrijgt. Dit maakt het des te leuker! Ook is-ie gemakkelijk mee te nemen door de vernuftige opbergfuncties. Dit is goed te zien in onderstaande video.

Zelf ermee gamen?

Het is jammer genoeg nog niet mogelijk om de consoles van Hultèn te bestellen. Maar je weet het nooit. Hier kun je zijn site alvast in de gaten houden voor als hij het mocht overwegen. Neem dan wel een gevulde portemonnee mee! Check ook deze eerdere creaties van Hultèn: de gave R-Kaid Revelation en het adembenemende Pixelkabinett 42!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow: Hultèn’s oldskool houten gameconsoles zijn schitterend
Sluiten