Gaming 9 mrt 2019 Jelle van Es

Wrath: Aeon of Ruin is een game die zo uit 1996 komt

Van games die in 2019 uitkomen, zou je denken dat ze gebruik maken van alle moderne technieken. Dat het in een 4K-resolutie loopt met 60 frames per seconden. Maar soms is het juist wel lekker om een game te hebben die het tegenovergestelde doet. Wrath: Aeon of Ruin is zo’n game. Het is een titel die zo uit 1996 lijkt te zijn gekomen, maar gewoon dit jaar uitkomt.

Wrath: Aeon of Ruin is oldschool

Wrath: Aeon of Ruin is een game die wordt uitgegeven door 3D Realms. Qua naam ken je die studio van Duke Nukem 3D, maar laat je niet foppen: deze studio heeft niks met die klassieker te maken. In plaats daarvan heeft een studio de naam van 3D Realms gekocht en maakt daar gebruik van. En dat past dan weer perfect bij een game als deze. Wrath: Aeon of Ruin draait op dezelfde engine als de eerste Quake en is zodoende heerlijk oldschool.

In Wrath: Aeon of Ruin ga je aan de slag als de Outlander. Je bevind je op een wereld die aan het sterven is. Daarin reis je langs verschillende ruïnes en kom je er achter wat er allemaal gaande is. Daarbij kom je een berg aan vijanden tegen, die je met je uitgebreide wapenarsenaal kunt gaan afknallen. Je hebt er in totaal negen en kunt de game in je eentje of samen met vrienden in co-op gaan beleven.

Wrath: Aeon of Ruin

Qua minimale systeemeisen is het grappig om te zien dat de game zou gaan draaien op een Pentium 4 3ghz, maar je hebt dan wel nog even een Nvidia Geforce 7950GT kaart nodig. De game komt deze zomer uit en verschijnt dan dus op de pc. Wil je hem gaan pre-orderen? Dan kun je terecht op de Steam-pagina van de game. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan eens hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wrath: Aeon of Ruin is een game die zo uit 1996 komt
Sluiten