Daniel Koster
Daniel Koster Apple 8 jun 2015

WWDC 2015: Apple komt met Apple Music en ‘s werelds eerste wereldwijde radiostation

Aan alles moet een einde komen en zo ook het WWDC 2015 Apple-event. Maar niet voordat het laatste onderwerp was aangesneden; Apple Music. Dit was geen verrassing aangezien er al genoeg geruchten omtrent Apple Music de ronde deden. Apple komt per 30 juni met een eigen app waarmee jij muziek kunt streamen. Daarnaast komt Apple ook met een eigen radiozender, Beats1. Apple gaat dus in één klap een grote speler in de muziekwereld worden.

Apple Music

Apple Music is opgericht met de gedachte om een groter en beter ecosysteem te creëren voor artiesten en fans. Met de app kun je muziek streamen en jouw via iTunes aangeschafte muziek beluisteren. Hierbij heeft Apple overal aan gedacht. Alles is gepersonaliseerd, en zo krijg jij dus het beste advies rondom (nieuwe) nummers, de beste (nieuwe) artiesten, playlists enzovoorts. Hierbij stapt Apple af van het enkel werken met algoritmen. Muziek is emotie en dit aspect kan niet enkel door algoritmen worden bewerkstelligd. Daardoor komen de aanbevelingen voor jou, die te vinden zijn in de speciale ForYou-sectie, tot stand door een combinatie van algoritmen en aanbevelingen van artiesten en gebruikers. Connect is onderdeel van de app. Connect is een individuele pagina van een artiest waarop hij zaken kan delen zoals teksten, nummers, filmpjes en foto’s. Wat wij vooral gaaf vonden, was het aansturen van de app via Siri. Zo kon je inspreken dat je het meest beluisterde nummer van 2010 wilt beluisteren en zoekt Siri ‘m voor je op en speelt het nummer af.

Beats1

Naast het aankondigen van Apple Music was er ander groot nieuws. Apple zet namelijk het eerste wereldwijde muziekstation op dat 24/7 muziek zal aanbieden. Deze zender zal live gaan in meer dan honderd landen. Of Nederland dit ook zal zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar wij verwachten van wel. De zender zal vanuit drie steden, Londen, New York en Los Angeles, worden opgenomen. De bedoeling is om hier niet enkel bekende nummers ten gehore te brengen, maar juist de onbekende, ondergewaardeerde artiesten. Dit door middel van muziek, maar ook interviews bijvoorbeeld.

30 juni

Apple Music zal vanaf 30 juni beschikbaar zijn. Voor een kleine negen euro per maand heb jij ongelimiteerd toegang tot alles wat Apple te bieden heeft. Daarnaast heeft Apple ook aan families gedacht. Deze kunnen namelijk een familieabonnement afsluiten voor een goede dertien euro per maand. Hier kunnen maximaal zes mensen gebruik van maken. Je krijgt dan een persoonlijk account voor elke gebruiker, dus dat is ideaal! Voor het radiostation hoef je uiteraard niet te betalen. De muziekdienst is per 30 juni beschikbaar voor iOS en OS X en Windows. Voor de Apple TV en Android zal de muziekdienst in de herfst verschijnen. Als Android-gebruiker moet je dus nog even wachten. Op het WWDC 2015 event zijn ook nog aankondigingen gedaan met betrekking tot iOS 9 en OS X El Capitan. Check ze snel!

Reageer op artikel:
WWDC 2015: Apple komt met Apple Music en ‘s werelds eerste wereldwijde radiostation
Sluiten