Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 22 mei 2018

WWDC 2018: Verbergt Siri de toekomst van Apple?

Op 4 juni barst het feest weer los voor Apple. Dan gaat WWDC 2018 van start, Apple’s grote conferentie voor ontwikkelaars. De tegenhanger van Google I/O dus. Ontwikkelaars krijgen er een kijkje in de keuken, inclusief de laatste updates en nieuwtjes rondom Apple‘s producten.

Siri geeft voorproefje op Apple WWDC 2018

Ook voor het grote publiek is het echter een interessant evenement. De techgigant trapt WWDC namelijk steevast af met een grote keynote. Daar krijgen we de toekomst van macOS, iOS en de hardware van het bedrijf te zien.

Je kunt vooral een grote update op het gebied van Siri verwachten. De slimme assistent loopt schrijnend achter, ten opzichte van de concurrentie. Apple lijfde onlangs nog Google’s hoofd van kunstmatige intelligentie in, maar daarvan plukt het bedrijf waarschijnlijk pas later dit jaar de vruchten.

In de tussentijd hopen we echter wel op flinke verbeteringen. De slimme assistent geeft nu zelf in ieder geval al een voorproefje. Wanneer je de Engelse variant van Siri vraagt of hij je wat over WWDC 2018 kan vertellen, dan krijg je namelijk een opvallend antwoord.

Apple Siri WWDC 2018

Siri zegt: “La la la, Siri is getting a brand new voice!” maar ook “I don’t want to brag, but I’m getting a lot smarter. It must be all that late night studying I’ve been doing”. Duidelijk dus, WWDC zal grotendeels om Siri draaien.

Verder zijn de antwoorden vrij cryptisch. Op welk gebied kunnen we daadwerkelijke stappen verwachten? Op dit moment ondersteunt Apple‘s HomePod bijvoorbeeld nog niet alle Siri-talen. De kans is groot dat Apple ook daar verandering in zal gaan brengen. En krijgt de assistent echt een compleet nieuwe stem?

Google kondigde onlangs zes nieuwe stemmen aan voor Google Assistent, inclusief die van John Legend. Dankzij nieuwe technieken kan de zoekgigant op basis van korte opnamesessies een complete virtuele stem opbouwen.

Een grote verrassing zou in ieder geval welkom zijn, gezien de verdere vooruitzichten dit jaar nou niet bepaald spannend zijn. Apple focust zich met iOS 12 en macOS 10.14 namelijk naar verluidt op stabiliteit en snelheid. Geen wereldschokkende nieuwe features dus. Pas in 2019 kunnen we naar verwachting weer grote updates verwachten…

Reageer op artikel:
WWDC 2018: Verbergt Siri de toekomst van Apple?
Sluiten