Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mei 2019

Apple WWDC 2019 keynote bevestigd: dit wordt onthuld (en wij zijn erbij!)

We wisten al een tijdje wanneer WWDC 2019 plaats zou gaan vinden, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Voor het grote publiek is de keynote die altijd aan het begin plaats vindt echter veel interessanter. Daar worden grote software-updates onthuld.

WWDC 2019: wij zijn erbij!

Nu weten we officieel wanneer en hoe laat de keynote plaats gaat vinden: maandag 3 juni, om 19:00 uur Nederlandse tijd. Ook wij zijn erbij in San Jose, samen met onze collega’s van OneMoreThing. Je kunt dus het laatste nieuws als eerste bij ons vinden. Op de uitnodiging lacht een met code opgebouwde unicorn je toe:

WWDC 2019

iOS 13, nieuwe Mac en de dood van iTunes

Dat is tof, want er gaat een hoop aangekondigd worden. Apple CEO Tim Cook zal de toekomst van Apple’s software onthullen. Denk aan iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13. Recente geruchten wijzen zelfs op een stukje hardware, want naar verluidt krijgen we op 3 juni ook een voorproefje op de Mac Pro. Maar goed, dat blijft voorlopig bij geruchten. Hopelijk krijgen we ook een nieuwe Apple Pro Display te zien.

Jij kunt ook live de keynote volgen, gewoon vanuit Nederland. Op de site van Apple kun je een livestream volgen.

Naast de reguliere updates zal dit een extra speciale WWDC zijn. Naar verwachting gaan we namelijk meer horen over Apple’s strategie voor universele apps. Oftewel, apps die zowel op iOS en macOS werken. Dat doet de techgigant zelf al met onder andere de Woning-app, maar straks kunnen ontwikkelaars daar zelf ook mee aan de slag.

Ook wordt dit waarschijnlijk de WWDC waar iTunes begraven gaat worden… Hopelijk horen we dan ook meteen hoe Apple de uitgebreide functionaliteit van iTunes over gaat hevelen naar andere apps.

?Check ook: Alles wat je moet weten over iOS 13: nieuwe features, release en meer!

Reageer op artikel:
Apple WWDC 2019 keynote bevestigd: dit wordt onthuld (en wij zijn erbij!)
Sluiten