Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13/02/2019

WWDC 2019: op deze datum onthult Apple onder andere iOS 13

Je kunt je agenda alvast in gaan vullen voor juni. Het is namelijk zo goed als zeker wanneer WWDC 2019 plaats gaat vinden. Dat is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars, die steevast begint met een grote keynote.

Apple WWDC 2019

Tijdens die keynote doet Apple de toekomst van iOS, macOS en watchOS uit de doeken. Oftewel, de volgende grote updates voor jouw gadgets! Dit jaar hebben we het dan over iOS 13, watchOS 6 en macOS 10.15.

Daar ga je een voorproefje op krijgen van 3 tot en met 7 juni. Dat zijn de data waarop WWDC 2019 gaat plaats vinden in San Jose. Dat heeft de doorgaans goed ingelichte Apple-blog MacRumors ontdekt. Op basis van slim speurwerk kwamen ze achter de data.

Zo kwamen ze op het spoor van een door Apple aangevraagde vergunning voor een eindfeest, op donderdag 6 juni. Sterker nog, in de openbare documenten van de gemeente San Jose staan verwijzingen naar de rest van WWDC 2019.

Keynote met iOS 13 en meer

De keynote zal plaatsvinden op maandag, om 19:00 Nederlandse tijd. Daarbij wordt de belangrijkste aankondiging ongetwijfeld iOS 13. Naar verluidt kun je rekenen op een compleet vernieuwd startscherm, krijgt CarPlay een upgrade en wordt de iPad productiever.

Voor die tijd kun je nog rekenen op een ander Apple-event, ergens in maart. Naar verluidt gaat Apple rondom 20 maart de AirPods 2, AirPower en de iPad mini 5 onthullen. Daarover kun je meer lezen in dit artikel.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
WWDC 2019: op deze datum onthult Apple onder andere iOS 13
Sluiten