Raymon Mens
Raymon Mens Tech 14/03/2019

WWDC 2019: Apple toont iOS 13 en meer op 3 juni

Benieuwd wat iOS 13 gaat brengen? Apple gaat het ons op 3 juni 2019 tonen. Dan start namelijk WWDC 2019. Dit is Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Zij kunnen er van 3 tot en met 7 juni allerlei sessies en workshops bijwonen. Apple zal op 3 juni om 19:00 ook ook tonen wat iOS 13, watchOS 6 en macOS 10.15 brengen.

Apple heeft ook een nieuwe slogan voor zijn jaarlijkse ontwikkelaars­feestje: Write code, blow minds. Ontwikkelaars kunnen zich nu via de site van Apple registreren om WWDC bij te wonen. De toegangskaarten worden wederom op basis van loting verdeeld. Geen ontwikkelaar? Dan kun je 3 juni gewoon via Apple‘s livestream kijken.

WWDC 2019: iOS 13, Mac Pro en meer

Headliner van WWDC 2019 zal ongetwijfeld iOS 13 voor iPhone en iPad zijn. Ieder jaar komt Apple weer met een grote update van zijn besturingssysteem. Hoewel we nog een aantal maanden op bevestiging moeten wachten, zijn er al wel geruchten over nieuwe functies. iOS 13 zou een compleet nieuw home-screen krijgen, veel verbeteringen naar CarPlay brengen en de iPad weer een stuk nuttiger maken. Dat laatste is goed nieuws voor de power users van de iPad Pro, want in iOS 12 werden amper verbeteringen aangebracht die de iPad echt beter maakten.

Ben je video-professional of programmeur? Dan kun je uitkijken naar een voorproefje van de nieuwe Mac Pro.

Tim Cook

Student? Je mag gratis!

Studenten zijn ook welkom op Apple‘s ontwikkelaarsfeestje. Vorig jaar waren er 350 studenten en scholieren op uitnodiging (en kosten!) van Apple en ook dit kun je als student weer een gratis toegangskaart inclusief accommodatie scoren. Registreer je voor 24 maart via de website van Apple. Inspanning is wel vereist, want Apple vraagt je om creatieve- of programmeerskills te tonen en een app of Swift Playground in te leveren. Niet voor beginners, dus.

Reageer op artikel:
WWDC 2019: Apple toont iOS 13 en meer op 3 juni
Sluiten