Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

WWDC: Deze interessante iOS 13 feature werd niet genoemd

Er werden tijdens WWDC afgelopen maandag vele interessante onthullingen gedaan, maar één ding werd vreemd genoeg niet genoemd. Dit terwijl het wel degelijk een erg interessante feature is. Het betreft hier een geoptimaliseerde batterijfunctie binnen het aankomende iOS 13 systeem.

iOS 13 Batterij optimalisatie

Apple heeft begin deze week veel dingen bekend gemaakt, maar er is één feature die ze vergeten lijken te zijn. Het gaat hier om de ‘optimized battery charging‘ functie van iOS 13. Deze vernieuwing zal ervoor zorgen dat je batterij langer meegaat.

Het is namelijk zo dat veel batterijen slijten omdat ze nog steeds in de lader zitten, terwijl de batterij al tot 100% opgeladen is. De eerdergenoemde batterijfunctie zal de iPhone daarom slechts tot zo´n 80% bijvullen en vanaf dan gaan ´´druppelladen´´. Dit betekent dat hij zich heel langzaam gaat opladen.

Daarnaast gaat het systeem je dagelijkse routine meten. Als jij je iPhone bijvoorbeeld dagelijks om 7 uur uit de lader haalt, dan zal deze zijn manier van opladen daarop gaan aanpassen. De laatste 20% zal dan net voordat je de iPhone uit het stopcontact haalt bijgevuld worden.

Apple iOS 13

Deze vorm van opladen zorgt ervoor dat de batterij minder hard slijt en uiteindelijk dus langer zal meegaan. Mocht jij niet zo’n behoefte aan deze functie hebben dan kun je hem volgens Apple ook gewoon uitschakelen.

WWDC

De Worldwide Developers Conference, ook wel bekend onder de afkorting WWDC, is een jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie rondom Apple. Aangezien hier veel nieuwe dingen geïntroduceerd worden hebben wij een lijstje gemaakt van de 5 meest interessante aankondigingen.

Android Q gaat je ogen checken

Naast de aankomende versie van iOS zal ook tegenhanger Android Q een nieuwe feature gaan hebben die invloed heeft op je batterij. ´Screen Attentention´ gaat namelijk checken of je wel naar je scherm aan het kijken bent. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt deze op time out gezet. Ook is is om batterij te kunnen besparen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WWDC: Deze interessante iOS 13 feature werd niet genoemd
Sluiten