Mark Hofman
Mark Hofman Apps 29 jun 2020

WWDC20: alle dingen die Apple vorige week niet aankondigde

Het zal je niet ontgaan zijn: vorige week was het de week van WWDC20. Apple kondigde onder andere iOS 14, macOS Big Sur, watchOS 7, de overstap naar de eigen processor, tvOS 14, HomeKit verbeteringen en iPadOS 14 aan.

Het bedrijf uit Cupertino had een hoop te vertellen, maar er zijn ook zeker zaken die afgelopen week niet besproken zijn. We zetten ze voor je op een rijtje.

WWDC20: Apple kondigde deze dingen niet aan

We zijn inmiddels wel gewend dat de geruchten voor een groot evenement zoals WWDC20, als een malle door de wandelgangen vliegen. Zo zijn er vorige week heel veel dingen aangekondigd die vooraf al besproken waren, maar zijn er ook heel veel dingen besproken die Apple niet liet zien.

De mini (Afbeelding Apple)

Hardware tijdens WWDC20

In de wandelgangen werd er gesproken over het feit dat Apple tijdens WWDC20 hardware zou laten zien. Normaal gesproken doet het bedrijf uit Cupertino dit al niet, maar dit jaar zou er dus een uitzondering op de regel zijn. Niets was minder waar.

AirPods Studio

Van alle producten die Apple mogelijk zou kunnen laten zien tijdens WWDC20, was er toch wel het meeste vertrouwen in de AirPods Studio. Verschillende geruchten wisten erop te wijzen dat het bedrijf uit Cupertino de over-ear headphones eindelijk zou tonen. De koptelefoon is mogelijk voorzien noise-cancellation, uitstekende geluidskwaliteit en een strak ontwerp. Maar of dat echt zo is, dat weten we op dit moment dus nog niet.

Wel toonde Apple vernieuwingen voor de huidige AirPods (Pro).

AirTags

AirTags, Tile-achtige trackers van Apple, zouden tijdens WWDC20 ook het daglicht moeten zien. Dat is niet gebeurt en direct duiken er vraagtekens op. Wanneer zien de AirTags dan wel het daglicht?

Nieuwe iMac

Hoe dichter we bij WWDC20 kwamen, hoe meer er uit leek te lekken over een nieuwe iMac. Apple had de nieuwe computer zomaar eens kunnen laten zien tijdens het evenement, maar dat deed het bedrijf uit Cupertino niet.

Een nieuwe iMac is mogelijk voorzien van een ontwerp dat waarschijnlijk overeenkomt met dat van de Pro Display XDR of iPad Pro.

Nieuwe iPad Air en iPad mini

De verwachting was er dat Apple tijdens WWDC20 twee nieuwe iPad-modellen zou laten zien. Het ging om een iPad Air met het ontwerp van een iPad Pro en een nieuwe iPad mini met een 8-inch display.

Er zat wel een aardige korrel zout over deze verwachting heen. Het was namelijk al vanaf het begin de verwachting dat deze twee nieuwe iPad-modellen in de tweede helft van 2020 zouden verschijnen. Alleen wanneer Apple besloot deze twee iPad-modellen eerder te lanceren, zouden we deze tijdens WWDC20 al zien. Dat is dus niet het geval geweest.

Sterker nog: het gerucht gaat dat de iPad mini pas in 2021 het daglicht ziet.

Vernieuwde Apple TV

Er staat een vernieuwing van de Apple TV op de planning, dat lijkt inmiddels wel zeker te zijn. Deze zou voorzien zijn van een A12x of A12Z processor, hetzelfde ontwerp dragen als het huidige model en 64GB/128GB aan opslagcapaciteit bieden.

Maar goed. Het blijft bij geruchten, want een officiële aankondiging was vorige week nergens te bekennen.

HomePod mini of HomePod 2

Dat het qua hardware goed zit bij de HomePod hoeven je inmiddels niet meer te vertellen. Dat op het gebied van software nog wat verbeteringen welkom zijn overigens ook niet. De hoop was dat Apple op dat gebied wat zou laten zien tijdens WWDC20, maar helaas was dit niet aan de orde. Ook de aankondiging van de HomePod 2 of HomePod mini bleef uit.

Arcade (Afbeelding: Apple)

Software en diensten tijdens WWDC20

Op softwaregebied zijn we helemaal niets tekortgekomen tijdens WWDC20. Van iOS 14 tot en met macOS Big Sur: we kregen het allemaal te zien. En toch ontbrak er nog iets.

Bloedzuurstofmeter voor de Apple Watch

Gezien het feit dat een bloedzuurstofmeter voor de Apple Watch hoogstwaarschijnlijk aanpassingen in de hardware vereist, is het vrij logisch dat we de functionaliteit niet gezien hebben. Maar toch had Apple het wel degelijk aan kunnen kondigen voor watchOS 7. Zo kondigde Apple vorige week ook aan dat Force Touch verdwijnt uit de smartwatches, wat kan refereren naar een Apple Watch zonder de ondersteuning.

Wat dat betreft hadden we dus stiekem nog wel gehoopt op woord over de functionaliteit. Maar helaas was niets minder waar.

Bundel met diensten

Er werd in de wandelgangen ook gesproken over een bundel aan verschillende diensten. Zo zouden Apple Music, News+, Arcade en TV+ misschien wel voordeliger te halen zijn voor de consument. Helaas ook niets daarover.

Maar zoals gezegd heeft Apple heel veel dingen wel laten zien. Benieuwd naar alles wat het bedrijf uit Cupertino tijdens WWDC20 liet zien? Bekijk hier dan onze toegewijde pagina aan het evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WWDC20: alle dingen die Apple vorige week niet aankondigde
Sluiten