Mark Hofman
Mark Hofman Tech 23 jun 2020

WWDC20: iOS 14, macOS Big Sur en al het andere dat Apple te melden had

Gisteravond trapte Apple WWDC20 af met een heuse keynote. In de presentatie toonde het bedrijf uit Cupertino een hoop nieuws, waaronder iOS 14 en macOS Big Sur. Heb je de presentatie gemist? Geen zorgen, we praten je met alle liefde bij.

In dit artikel zetten we de aankondigingen die Apple gisteravond deed voor je op een rij. We praten onder andere over de besturingssystemen, maar ook zeker over de grote overstap naar de eigen geproduceerde ARM-chips. In no-time ben jij weer helemaal op de hoogte.

WWDC20: alle aankondigingen van Apple

Apple heeft gisteravond een hoop nieuwe dingen aangekondigd. Zo had het bedrijf uit Cupertino veel te melden over besturingssystemen. Wat is er nieuw?

In de onderstaande tekst linken we je door naar artikelen van de website OneMoreThing. Dat is onze Apple gerichten website en wordt gemaakt door dezelfde mensen die WANT maken. Kijk vooral niet gek op als je op een andere website komt, het zijn gewoon je vrienden van WANT!

iOS 14 en iPadOS 14

Tijdens de WWDC20 keynote heeft Apple zowel iOS 14 als iPadOS 14 uit de doeken gedaan. Het bedrijf uit Cupertino liet voor het besturingssysteem voor de iPhone onder andere de functie CarKey zien waar jij je auto mee kan ontgrendelen, vergrendelen en starten. Daarnaast zijn ook widgets te gebruiken op je iPhone en is er een handig overzicht van all je applicaties.

Voor iPadOS verandert er ook het een en ander. Zo zien we onder andere de komst van Designed for iPad applicaties die special voor de tablets van Apple ontworpen zijn. Daarbij zien we verbeteringen in de Apple Pencil en nog heel veel meer.

Alles weten over iOS 14 en iPadOS 14. Lees dan ons artikel over de aankondiging!

Apple WWDC20 iOS 14
Widget op je iPhone (Afbeelding: Apple)

macOS Big Sur

Apple deed gisteravond ook macOS 11 uit de doeken. In de afgelopen maanden werd er flink gespeculeerd over de naam van het nieuwe besturingssysteem. Dankzij de WWDC20 keynote weten we inmiddels dat het systeem de naam Big Sur draagt.

Het draait uiteraard niet alleen om de naam van het besturingssysteem, maar ook om de nieuwe functionaliteiten die ermee gepaard gaan. Zo voorziet Apple Big Sur van een flinke upgrade op het gebied van ontwerp. macOS Big Sur krijgt een heel nieuw uiterlijk, waardoor hij qua design meer richting iOS en iPadOS gaat. En zo’n ontwerp gaat uiteraard gepaard met nieuwe functionaliteiten.

Meer weten over macOS 11 Big Sur? Check dan hier het artikel!

watchOS 7

De Apple Watch krijgt ook nieuwe software. Apple introduceerde watchOS 7 dat, net als iOS en macOS, gepaard gaat met een aantal nieuwe functionaliteiten.

Ten eerste zien we verbeteringen op het gebied van de wijzerplaten. Tijdens de WWDC20 keynote liet Apple weten dat je deze voortaan kan delen met vrienden. Je ontwerpt je eigen wijzerplaat, slaat hem op en verstuurt deze vervolgens naar je contacten. Het is daarbij dus ook mogelijk om platen te downloaden en zelf toe te passen.

Naast de komst van nieuwe wijzerplaten, introduceert Apple ook een slaapmeter in watchOS 7. Meer lezen over de meter en het besturingssysteem? Lees dan dit artikel!

Updates voor tvOS

WWDC20 is er uiteraard ook voor mensen met een smart home. Zo introduceert Apple bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten van de Home applicatie, maar ook zeker voor tvOS.

Naast de komst van nieuwe functionaliteiten, zagen we ook de eerste beelden van de science fiction serie Foundation.

Meer weten, lees het artikel op OneMoreThing!

Apple WWDC20 tvOS
Apple TV (Afbeelding: Apple)

Grootste WWDC20 nieuws: Apple stapt over

Het grootste nieuws van heel WWDC20 was toch wel de aankondiging dat Apple overstapt op de eigen geproduceerde chips. Op dit moment zitten de chips van Intel in producten als de iMac, MacBooks en Mac Pro, maar daar komt dus verandering in. Net als bij de iPhone, de iPad en de Apple Watch gaat Apple zelf chips produceren waar de producten op moeten draaien.

Benieuwd wat het plan daarvoor is? Check dan zeker even dit artikel!

Meer WWDC20

Niet alleen op WANT, maar ook op onze Apple gerelateerde website OneMoreThing houden we je de hele week op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WWDC20. We zijn door Apple uitgenodigd om een aantal sessie’s bij te wonen en zitten wat dat betreft dus op de eerste rij.

De meest recente ontwikkelingen in de gaten houden, check dan zeker even onze toegewijde pagina!

WANT x OneMoreThing

WANT wordt gemaakt door een team van enthousiaste techliefhebbers. Een team dat niet alleen verantwoordelijk is voor deze website, maar nog eens twee andere titels. Een van deze titels is OneMoreThing. Deze website is volledig op Apple gericht en wordt geproduceerd door precies hetzelfde team dat ook WANT produceert.

Op OneMoreThing wordt je volop op de hoogte gehouden van alles wat met WWDC20 te maken heeft. Wil je dus zo snel mogelijk de nieuwste ontwikkelingen volgen. Dan verwijzen we je dus naar onze andere website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WWDC20: iOS 14, macOS Big Sur en al het andere dat Apple te melden had
Sluiten