Mark Hofman
Mark Hofman Digital 23 jun 2020

WWDC20: zo kunnen ontwikkelaars hun apps klaarstomen voor Apple Silicon

Gisteravond kondigde Apple de overstap aan naar zijn eigen geproduceerde chips: Apple Silicon. In de komende twee jaar zullen Macs de overstap maken van Intel processors naar processors van Cupertino zelf. Maar hoe kunnen ontwikkelaars zich voorbereiden dit jaar?

Ontwikkelaars krijgen dit jaar nog de toegang tot een Developer Transition Kit. Hiermee is het mogelijk om, voordat de consumenten ermee aan de haal kunnen, apps al klaar te stomen voor de nieuwe standaard. En die Developer Transition Kit komt in de vorm van een Mac mini.

Mac mini stoomt ontwikkelaars klaar voor Apple Silicon

Na de aankondiging van Apple Silicon werd dus bekend gemaakt dat ontwikkelaars snel toegang krijgen tot een Developer Transition Kit in de vorm van een Mac mini. Deze zal draaien op Apple’s A12Z chip en beschikt over 16GB aan werkgeheugen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruik maken van 512GB aan opslagcapaciteit. De A12Z chip zit op dit moment ook in de 2020 versie van de iPad Pro.

De Mac mini voor ontwikkelaars wordt geleverd met een betaversie van macOS Big Sur. Ook zal Xcode te vinden zijn op het apparaat, zodat ontwikkelaars hun apps klaar kunnen stomen voor het moment dat de consument ook overstapt.

Ontwikkelaars kunnen nu direct de Developer Transition Kit aanvragen bij het bedrijf uit Cupertino. Vanaf volgende week zullen de eerste exemplaren verscheept worden. Deze moet overigens aan het einde van het programma weer ingeleverd worden.

Zoals gezegd verwacht Apple CEO Tim Cook dat de overgang van Intel naar Apple Silicon enige tijd zal duren. Er wordt twee jaar uitgetrokken voor het hele project.

Meer WWDC20

Naast het feit dat Apple de nieuwe Mac mini en overstap naar Apple Silicon aankondigde, kondigde het bedrijf gisteravond heel veel meer aan. Zo werd er niet alleen gesproken over iOS 14, maar ook over watchOS 7 en tvOS.

Alle ontwikkelingen rondom WWDC20 in de gaten houden, bezoek via deze link dan onze toegewijde pagina.

Reageer op artikel:
WWDC20: zo kunnen ontwikkelaars hun apps klaarstomen voor Apple Silicon
Sluiten