Jelle van Es
Jelle van Es Tech 23 aug 2017

WWE 2K18 Hands On: toffe vechtgame vol potentie

Er zijn een aantal gameseries die elk jaar een nieuw deel krijgen. FIFA is zo’n titel, net als Call of Duty. Ook zijn er een hoop sportgames die jaarlijks uitkomen. Je zou WWE 2K18 in diezelfde categorie kunnen noemen.

Elk jaar krijgen we een nieuw deel in de serie. De laatste jaren heeft de ontwikkelaar echter moeite om de kwaliteit te bieden die een liefhebber van vechtgames verwacht. Daarmee zijn het de afgelopen twee jaar titels geweest voor hen die de WWE en NXT zelf op de voet volgen en het tof vinden om met hun helden te gaan knokken. Na twee magere jaren lijkt het er op dat WWE 2K18 een game gaat zijn voor een breder publiek.

WWE 2K18 hands-on

In New York, aan de vooravond van het jaarlijkse WWE Summerslam Event, kregen we de mogelijkheid om een paar uur met een vroege versie van de game door te brengen. Het idee van WWE 2K18 is min of meer hetzelfde als bij de voorgaande games.

In de losse potjes die we konden spelen, kies je één van de beschikbare WWE-helden en kom je met hem terecht in de ring. Daar is het zaak om je tegenstander uit te schakelen. Iets dat je voornamelijk doet door hem te ‘pinnen’: hem op de grond krijgen en hem daar drie seconden vasthouden. Aan dat concept is niks veranderd.

wwe 2k18

Wat de game voornamelijk interessant maakt ten opzichte van zijn voorgangers, is het verschil op het visuele vlak. Daar is echt een sprong in de goede richting gemaakt. Niet alleen zien de diverse personages er veel beter uit en komen ze meer overheen met de echte vechtersbazen, ook het publiek is er op vooruit gegaan. Dat is een belangrijk onderdeel van de beleving. Je ziet nu meer variatie in de soorten personages in het publiek en de borden die zij gebruiken om hun bewondering te uiten.

Vechtsysteem

Gaan we weer terug naar de ring, dan is er aan het vechtsysteem niet heel veel veranderd. Dat hoeft eigenlijk ook niet, want dat blijkt al een paar jaar het sterke punt te zijn. In de ring kun je je tegenstander stompen of vastpakken om daarna een grijpaanval te doen. Doet een tegenstander dat bij jou, dan heb je telkens een kort moment om een reversal in te zetten.

Time je deze goed, dan neem je de aanval van je tegenstander over en trakteer jij hem op schade. Hoe meer schade een tegenstander heeft opgelopen, hoe groter de kans is dat hij drie seconden op de grond blijft liggen wanneer je hem pint. Helemaal succesvol zal je zijn wanneer je het opgebouwde momentum gebruikt om een superaanval in te zetten. Lukt het je om deze succesvol uit te voeren, dan is de kans dat je daarna de wedstrijd met een pin wint heel groot.

Wat wel anders is, is dat de actie op een meer filmachtige manier in beeld wordt gebracht. Bij het uitvoeren van een groot aantal grepen en worpen, zoomt de camera in op de actie en krijg je het gevoel dat je naar een tv-uitzending kijkt. Het maakt het geheel levendiger en tegelijkertijd ook spectaculairder.

Onze hands-on in New York was duidelijk een eerste kennismaking. De basis gameplaymechanieken voelden goed aan en het zag er zeer degelijk uit. Tegelijkertijd zijn er ook een heleboel vragen. Zo weten we nog niet welke vechters er allemaal in zitten.

Het eerste deel van het roster is bekend gemaakt, met een aantal interessante namen (zie hieronder) maar het is duidelijk nog maar het begin. Daarnaast zijn we benieuwd naar de modi. WWE 2K17 had een carrièremodus die niet heel erg goed was en het er ontbrak de game aan een modus waarin je toffe gevechten uit het verleden kon herbeleven. Iets dat je in WWE 2K16 wel had met de carrière van Stone Cold Steve Austin. Hopelijk krijgen we daar meer van te zien.

WWE 2K18 Roster tot nu toe

Daar komt ie: Akira Tozawa, Alexander Wolfe, Alundra Blayze, Andre the Giant, Bam Bam Bigelow, Baron Corbin, Big Boss Man, Big Show, Braun Strowman, Bray Wyatt, Bret Hart, Brie Bella, British Bulldog, Buddy Roberts, Bushwhacker Butch, Bushwhacker Luke, Cesaro, Dean Ambrose, Diamond Dallas Page, Diesel, Dolph Ziggler, Dusty Rhodes, Emma, Eric Young, Erick Rowan, Hideo Itami, Jinder Mahal, Kalisto, Kane, Karl Anderson, Killian Dain, Konnor, Lita, Luke Gallows, Luke Harper, Mark Henry, Nikki Bella, Nikki Cross, Paige, Sami Zayn, Sawyer Fulton, Sheamus, Sin Cara, Summer Rae, Undertaker, Viktor.

Een flinke lijst dus! Check ook de speciale Playstation 4-editie van Gran Turismo Sport, of ga terug in de tijd in de nieuwe Assassin’s Creed Origins trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WWE 2K18 Hands On: toffe vechtgame vol potentie
Sluiten