Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 sep 2017

Deze scanner vertelt je precies wat die dubieuze vlek in je shirt is

Hoe vaak word je wel niet wakker en heb je opeens een dubieuze vlek in je kleding. Ok misschien gebeurt het ook weer niet zo vaak, maar het komt wel voor dat je een opeens een vlek in je shirt hebt zitten, waarvan je geen idee hebt wat het is en hoe het daar komt. Precies voor deze momenten heeft Bosch de handige X-Spect scanner ontwikkeld, welke je precies kan vertellen waar de twijfelachtige vlek uit bestaat.

X-pect klein genoeg om overal mee te nemen

De scanner werd gedemonstreerd tijdens het welbekende IFA 2017. Het ziet eruit als een soort afstandsbediening en is met 200 gram licht genoeg om hem altijd bij je te kunnen hebben. Bovenin de X-Spect is er een scherm, waarop je de resultaten van de scan kunt aflezen. Zo weet je precies of je het over ketchup hebt, of was het toch de foundation van je vriendin? Onder het display heb je een set capacitieve toetsen om met het apparaatje te kunnen interacteren.

vlek in shirt

Scanner analyseert en geeft informatie door aan wasmachine

Behalve dat de scanner je vlekken kan analyseren, kun je hem ook gebruiken als je simpelweg niet weet hoe je een bepaald kledingstuk moet wassen. Als je bijvoorbeeld niet weet welk wasprogramma je voor je speciale wollen trui moet gebruiken, kun je deze ook gewoon scannen met X-Pect. Het mooie aan het systeem is dat je de scanner kunt koppelen aan de Bosch wifi wasmachines, welke meteen op de gescande informatie van de X-Pect kunnen reageren. Nadat je iets hebt gescand, stuurt de scanner namelijk meteen de informatie naar je wasmachine, waarop deze je een aanbeveling geeft voor een wasprogramma.

Bosch X-Pect scanner

In de toekomst ook voedsel scannen

Bosch heeft grotere plannen voor de X-Pect dan je alleen helpen met de was. Het systeem kan namelijk ook gebruikt worden om voedingsmiddelen te scannen. Zo zou het apparaat je bijvoorbeeld kunnen vertellen of die lasagne van een paar dagen geleden nog goed is. In de toekomst zullen we het apparaatje ook als voedselscanner op de markt zien als het aan Bosch ligt.

Wanneer de X-Pect verkrijgbaar zal zijn en hoeveel het zal kosten is helaas nog niet bekend.  We denken dat er in ieder geval wel vraag naar zal zijn aangezien het je leven een stukje makkelijker kan maken, terwijl je wasmachine meteen een stukje slimmer wordt. Het zou natuurlijk al helemaal geweldig zijn als je gewoon je was in je wasmachine kon gooien en dat deze zelf aan het scannen ging. Misschien dat de wasmachines van de LG Signature lijn dit wel voor je zullen doen. Deze komen binnenkort in ieder geval uitgerust met Google Assistant, zodat je wasmachine ook nog een gezellige gesprekspartner kan worden.

Engadget

Reageer op artikel:
Deze scanner vertelt je precies wat die dubieuze vlek in je shirt is
Sluiten