Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 november 2019

Xbox-baas duidelijk: “niemand zit echt te wachten op VR”

Met de onlangs aangekondigde game Half-Life: Alyx en Valve’s eigen VR Index zou je denken dat ook Microsoft binnenkort iets op dat gebied zou doen. Immers heb je op de PlayStation 4 ook al PlayStation VR. Maar volgens Xbox-baas Phil Spencer hoef je dat niet op de Xbox One of opvolger Project Scarlett te verwachten.

En de reden daarvoor is eigenlijk heel simpel. Volgens Phil Spencer is er namelijk niemand die er echt op zit te wachten of om vraagt.

Geen VR op het Xbox-platform

Phil Spencer stelt dat de consumenten die een Xbox One gebruiken heel goed weten waar je een VR-ervaring kunt gaan beleven. Dat kan op de pc of vandaag de dag zelfs via de losstaande headset de Oculus Quest. Het zou wat dat betreft niet heel erg veel meerwaarde hebben om nu nog zo’n project voor de Xbox One uit de grond te stampen. En eerlijk is eerlijk, hij heeft daar wel gelijk in.

Oculus Quest
VR met de Oculus Quest (Afbeelding: Oculus)

Ondanks dat er zeker toffe VR-ervaringen zijn en er nog steeds op dat gebied verder wordt gebouwd, blijft de wereld van VR wel een beetje een niche-markt. Als je een hoogwaardige ervaring met je pc wilt hebben, dan moet je vaak een flinke ruimte hebben om daar echt van te genieten. En als je wat minder ruimte en financiële middelen hebt, dan blijkt de eerder genoemde Oculus Quest als losstaande ervaring al heel erg goed te werken. Een compleet nieuwe headset voor een Xbox-platform zou dus niet veel toevoegen.

Daarnaast vindt Phil Spencer dat een VR-ervaring niet helemaal past bij de boodschap die Xbox wil uitdragen. Zij willen dat iedereen overal samen kan spelen. Project xCloud speelt daar een belangrijke rol in. Een VR-ervaring kan enkel op een vaste plek met je spelcomputer en is bovendien een ervaring die je alleen beleeft en dus niet goed kunt delen. Zodoende kun je VR op de Xbox op je buik schrijven. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox-baas duidelijk: “niemand zit echt te wachten op VR”
Sluiten