Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 okt 2020

Xbox-baas hint naar sticks voor televisie om van xCloud te genieten

Over een paar weken ligt de Xbox Series X in de winkel en kun je zodoende genieten van de nieuwste hardware. Maar dankzij xCloud is het ook mogelijk om games die binnen de Xbox Game Pass vallen op een andere manier te spelen.

Op dit moment is xCloud onderdeel van de Xbox Game Pass Ultimate en kun je bij een actief abonnement games naar je Android-apparaat uit de cloud streamen. Op die manier heb je de spelcomputer dus niet nodig. Als het aan Phil Spencer ligt gaat Microsoft straks nog een stapje verder.

xCloud op een televisie-stick

In een interview met Stratechery opperde Phil Spencer het idee om een televisie stick te maken. Denk daarbij aan het idee van de Chromecast. Deze steek je dan in de televisie en op die manier is het mogelijk om games vanuit de cloud naar je televisie te streamen. Op die manier kun je je game op het grote scherm beleven, zonder dat je gebruik hoeft te maken van een spelcomputer.

Project-xCloud Microsoft
Project xCloud op je smartphone (Afbeelding: Microsoft)

Nu is dit niet helemaal uniek. Bepaalde televisies van Sony hadden al de mogelijkheid om gebruik te maken van PlayStation Now, waarmee je PlayStation 3- en 4-games streamt. Maar het verschil zit hem er in dat xCloud onderdeel is van de Xbox Game Pass Ultimate. Daarmee krijg je de games die Microsoft zelf uitgeeft vanaf dag één gratis (mits je natuurlijk een actief abonnement hebt). Dat is dus een verschil met games die meer dan een jaar zijn uitgekomen.

Waarom dan nog een Xbox Series X?

Microsoft heeft eigenlijk vanaf de Xbox 360 al het idee om zoveel mogelijk gamers te bereiken. xCloud is daar een belangrijk onderdeel van. Maar waarom zou je nog een Xbox Series X gaan nemen als je straks via een dongle (die waarschijnlijk niet veel gaat kosten) er ook toegang tot krijgt. Het antwoord daarop zit hem in de soort gamer die je bent. Hoewel streamen steeds beter gaat, is het daadwerkelijk fysiek hebben van een spelcomputer waarop je de game speelt nog altijd fijner en kun je dan waarschijnlijk echt van de pracht en praal van games genieten. De Xbox Series X komt overigens op 19 november uit. Meer over die spelcomputer lees je hier.

Reageer op artikel:
Xbox-baas hint naar sticks voor televisie om van xCloud te genieten
Sluiten