Jelle van Es
Jelle van Es Games 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Cloud Gaming is vanaf deze datum beschikbaar voor iOS

Er zijn op dit moment heel wat verschillende gamestreamingservices beschikbaar. Maar niet op iOS-apparaten. Daar heeft Apple namelijk een stokje voor gestoken. Toch heeft Microsoft met Xbox Cloud gaming de oplossing gevonden.

En die oplossing hangt al wat langer in de lucht. Net als bij de aankomende streamingservice van Amazon gaat Microsoft namelijk zijn Xbox Cloud gaming-service via een webbrowser uitbrengen op iOS-apparaten.

Xbox Cloud gaming naar iOS-apparaten

Als we het hebben over Xbox Cloud gaming, dan hebben we het eigenlijk over de Xbox Game Pass Ultimate. Daar is het toenmalige project Project xCloud onderdeel van geworden. Op hun eigen blog laat Microsoft weten dat die mogelijkheid er aan komt. Waar de service op Android-devices via een app beschikbaar is, daar moet men op de iOS-apparaten met een omweg werken. In plaats van het indienen van een app, gaat men een webbrowser gebruiken. Op die manier ontloop je de regels van Apple, die gamingstreamdiensten accepteert. Maar dan moet je voor elke game die er op beschikbaar is een apart voorstel indienen. En daar is geen beginnen aan. Microsoft zelf zegt dit er over:

Game via de Xbox Game Pass Ultimate (Afbeelding: Microsoft)

Wanneer de Xbox Cloud gaming streamdienst naar de iOS-apparaten komt, dan zal het in eerste instantie om een beta gaan. Dat kan betekenen dat je aan het begin toegang hebt tot slechts een paar games die via de Xbox Game Pass Ultimate beschikbaar zijn.

Stream toffe games

Overigens werkt het streamen van games uit de cloud erg goed. Dat heb ik zelf ervaren op een aantal high-end Android-apparaten. Zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Wifi 6 verbinding loopt alles soepel en kun je op die manier altijd en overal je favoriete game spelen. Daarbij is het wel handig om je smartphone in een cradle te plaatsen op een Xbox One-controller. Hoewel er diverse games zijn die met touchscreen werken, gaat er niks bovenop de besturing met de controller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox Cloud Gaming is vanaf deze datum beschikbaar voor iOS
Sluiten