Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Xbox Game Pass: zorg dat je morgen deze absolute parel binnenhaalt

Met Xbox Game Pass krijg je regelmatig de mogelijkheid om nieuwe games vanaf dag één te spelen. Het zijn daarbij de grote kanonnen die (terecht) de meeste aandacht krijgen. Maar soms is het het goed om verder te kijken dan je neus lang is.

Als je in eerste instantie kijkt naar de nieuwe games die Microsoft heeft onthuld voor Xbox Game Pass, dan zitten daar geen grote namen tussen, zoals een Halo Infinite. Maar vergis je niet: dit zijn games die echt de potentie hebben om je lang te vermaken.

Xbox Game Pass komt met mooie titels

Neem bijvoorbeeld Trek to Yomi, een game die vanaf morgen, 5 mei, beschikbaar is. Het is zo’n typische game waarvan ik denk dat hij tof is, maar hem niet snel zelf zou kopen. Dus daarom is het top dat het een game is die op Xbox Game Pass uitkomt. Het is een titel die zich afspeelt in het feodale Japan. Het is een cinematische action adventure, die verder op valt met zijn zwart-wit uiterlijk qua stijl. Hopelijk gaat hij ook echt tof zijn. In de onderstaande trailer krijg je een idee waarom ik enthousiast ben over de titel.

Trek to Yomi is niet de enige game die ik wil gaan proberen. Ook Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition is een game om in de gaten te houden. De game komt op 10 mei uit op Xbox Game Pass. Oorspronkelijk heb ik de game gespeeld op de PlayStation Vita, maar ben daar nooit echt ver mee gekomen. Het is een game die vooral draait om het verhaal en waarbij er iemand is die verschillende studenten vermoord. Het is aan de speler om te ontdekken wie de badguy is en die af te maken.

Xbox Game Pass
De nieuwe games (Afbeelding: Microsoft)

Op dezelfde dag verschijnt Eiyuden Chronicle: Rising op Xbox Game Pass. Deze game geldt als een prequel voor de game Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Die laatste game moet in 2023 gaan uitkomen. Deze titels zijn het resultaat van een Kickstarter-campagne in 2020 en was erg populair. Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes is een game die geldt als een spirituele opvolger van de Suikoden-reeks en geeft je de mogelijkheid om heel veel personages los te gaan.

This War of Mine: Final Cut en NHL 22

Ook krijg je op 10 mei This War of Mine: Final Cut. Een game die oorspronkelijk bedoeld was om te laten zien met wat voor ellende burgers zaten in een oorlog als het toenmalige Joegoslavië. Maar met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de game actueler dan ooit. Ondanks de ellende van de oorlog is het een game die ik je van harte kan aanraden en veel diepgang kent. De laatste game in het rijtje voor Xbox Game Pass is NHL 22. Lekker met het mooie weer buiten het ijs op gaan en te zien of je de puck kan zien tijdens de sport.

Wil je meer lezen over alles dat met Xbox Game Pass te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Xbox Game Pass krijgt meer Ubisoft games (en begint direct goed)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox Game Pass: zorg dat je morgen deze absolute parel binnenhaalt
Sluiten