Hi-Fi Rush is dé Game Pass-hit van het moment (en het wordt beter)

Games Mark Hofman 14 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Wie een abonnement op Xbox Game Pass heeft, weet dat er een flinke catalogus aan fantastische games te vinden is. Logischerwijs zorgt de ene titel voor iets meer enthousiasme dan de andere, en wat dat betreft is Hi-Fi Rush het perfecte voorbeeld.

De afgelopen tijd zijn spelers helemaal losgegaan met deze Hack and Slash-ritmegame van ontwikkelaar Tango Gameworks. Tijdens de Xbox Showcase, waar we eerder deze week al het volgende artikel over hebben geschreven, werd duidelijk dat de ervaring nog beter gaat worden. Tijd om kennis te maken met deze heerlijke titel.

Hi-Fi Rush: de Xbox Game Pass-hit van het moment

Hi-Fi Rush is een bijzonder pareltje. De game werd kort geleden uit het niets aangekondigd en was direct speelbaar. Uniek, zeker omdat het spel uit de koker van Shinji Mikami komt. Zijn studio, Tango Gameworks, heeft gewerkt aan horrorgames als The Evil Within en Ghostwire: Tokyo. Dat een kleurrijke ritmegame zijn volgende project zou zijn, had dus niemand verwacht.

Net als het succes van het spel. Hi-Fi Rush is een magistrale game die ongelofelijk lekker speelt. Gamers met een Xbox Game Pass-abonnement kunnen al een tijdje los met de titel en lijken er optimaal van te genieten. Niet heel gek, want het lijkt een mix te zijn van verschillende succesvolle titels en blijft tegelijkertijd ontzettend uniek.

Hoewel de twee onderwerpen uit elkaar liggen, kan ik het uitstekend vergelijken met de Apple Vision Pro. Je kunt er nog zoveel over vertellen, maar het is iets dat je moet ervaren. En dat lijkt de komende tijd alleen maar meer de moeite waard te worden.

Hi-Fi Rush wordt nog beter

Tijdens de Xbox Showcase, eerder deze week, toonde Game Director John Johanas wat de veelbesproken Arcade-update spelers gaat brengen. Vanaf 5 juli is de update beschikbaar en het zorgt voor een aantal nieuwe modi binnen Hi-Fi Rush.

BPM Rush, de turbomodus van het spel, zorgt ervoor dat het tempo van de muziek omhoog gaat naarmate je meer vijanden verslaat. Het spel wordt sneller, de intensiteit groeit en de zweethandjes laten zich zonder enige twijfel zien.

Power Up! is een tegenovergestelde versie van de huidige Rhythm Tower-modus. De volledig opgewaardeerde Chai maakt plaats voor een personage waarbij de statistieken en vaardigheden weer op nul zijn gezet. Je kunt zelf kiezen welke upgrades je wilt.

Twee interessante nieuwe toevoegingen waarvoor je, volgens de ontwikkelaar zelf, de main story echt moet uitspelen. Pas daarna zullen beide modi beschikbaar zijn in de game op Xbox Game Pass.

De Xbox Game Pass is op zichzelf al een parel

Hi-Fi Rush is weer een voorbeeld van de kracht van Xbox Game Pass. Het abonnement van Microsoft is ideaal voor gamers die grote titels willen uitproberen, maar vooral voor mensen die nieuwe pareltjes willen ontdekken. De dienst zit namelijk boordevol.

Titels zoals Moonlighter, Hades en Hi-Fi Rush zouden het ook zeker goed doen zonder de dienst. Maar het zorgt er wel voor dat veel meer gamers, inclusief ondergetekende, in aanraking komen met dergelijke titels. Pure winst, als je het mij vraagt.

Xbox Game Pass kost je minimaal 9,99 euro per maand en is beschikbaar op je Xbox-console of pc.

PlayStation Plus genant onderuit in bikkelharde strijd Xbox Game Pass

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen