Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 30 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Game Pass is een behoorlijk succes

Een jaar of drie geleden geleden introduceerde Microsoft zijn Xbox Game Pass. Met dit betaalde abonnement kun je op elk gewenst moment verschillende games downloaden. Het meest interessante element daarbij is dat je de exclusieve games gelijk vanaf dag 1 binnen kunt halen.

Denk daarbij aan titels als Gears Tactics die deze week verscheen, maar ook games als Sea of Thieves en Ori. Nu blijkt dat de Xbox Game Pass behoorlijk goed scoort.

Xbox Game Pass is een succes

Want er zijn momenteel al meer dan 10 miljoen gamers die gebruik maken van de Xbox Game Pass. Ter vergelijking: PlayStation Now wist eind vorig jaar te melden dat er een miljoen gamers gebruik van maken. Dat terwijl er wereldwijd een stuk meer PlayStation 4’s zijn verkocht ten op zichte van de Xbox One. Daarbij moeten we dan wel weer stellen dat je bij PlayStation Now niet zoiets krijgt als gloednieuwe games vanaf dag één. Wat dat betreft is de service dus een tikkie minder aantrekkelijk. Dit liet Microsoft weten in de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. En dat was niet het enige dat naar buiten werd gebracht.

Naast de cijfers van de Xbox Game Pass weten we dat Xbox Live inmiddels 90 miljoen actieve abonnement kent. Op deze manier is Microsoft zeker van een vaste inkomstenbron elke maand vanuit zijn gamedivisie. Een gemiddeld Xbox Live-abonnement levert namelijk al vaak iets van 10 euro per maand op, dus wat dat betreft: tel uit je wint. Tot slot wist het bedrijf te melden dat Project xCloud in zijn previewfase inmiddels 100 duizenden actieve gebruikers kent in de even landen waar het beschikbaar is. Nederland is daar sinds kort aan toegevoegd. Heb je nog geen Xbox One? Dan kun je hem hier scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox Game Pass is een behoorlijk succes
Sluiten