Xbox Game Pass vanaf volgende maand duurder, maar hoeveel betaal je?

Pop-Culture Mark Hofman 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Microsoft schiet na lange tijd de kogel door de kerk. Het Amerikaanse bedrijf verhoogt de prijs van Xbox Game Pass, zijn populaire gamedienst. Hoeveel ga je in Nederland meer betalen en vanaf wanneer ben je de sjaak?

Phil Spencer, de grote man van Xbox, liet in oktober vorig jaar al weten dat het bedrijf de prijzen omhoog wil gooien. Niet heel gek, want het heeft zowel de prijs van zijn high-end console (Xbox Series X) als zijn dienst al tijden hetzelfde gelaten. Daar komt deze zomer helaas verandering in.

Xbox Game Pass en Series X duurder

Laten we de pleister direct maar met grof geweld van je poten trekken. Xbox Game Pass gaat vanaf 6 juli 2023 één euro duurder worden. Dat betekent dat je als gamer dus 11 euro per maand moet gaan betalen.

Kies je liever voor het Ultimate-abonnement, dan krijg je te maken met een verhoging van twee euro. Het abonnement op de Xbox Game Pass gaat je in dat geval 14,99 euro per maand kosten. Alleen wanneer je gebruikmaakt van een PC Game Pass hoef je niets extra’s te betalen.

Zoals gezegd komt Microsoft ook met een prijsverhoging voor de Xbox Series X. Op dit moment kost de console je 499 euro, maar die prijs gaat dus veranderen. Vanaf 1 augustus 2023 betaal je 549 euro voor de concurrent van de PlayStation 5.

Geen zorgen om de dienst, console ander verhaal

Hoewel de verhoging niet prettig is, kon het bijna niet anders. Microsoft weet al jarenlang dezelfde prijs te hanteren voor een machtige collectie aan games op zijn Xbox Game Pass. Zo zijn er zelfs ijzersterke titels die vanaf de eerste dag van release beschikbaar zijn.

Xbox, Xbox Series S, broodrooster
Dit is dus die Xbox Series X koelkast. (Afbeelding: Xbox)

Het is al lang en breed duidelijk dat Microsoft, van alle bedrijven die met dergelijke diensten werken, het concept het beste aanpakt. Wat dat betreft zal de prijswijziging ook weinig gevolgen hebben voor het bedrijf.

Wat dit betekent voor de concurrentiestrijd tussen de PlayStation 5 en Xbox Series X is overigens wel interessant. Daar gaan we binnenkort iets dieper op in.

Magistrale Netflix-serie stoot Stranger Things officieel van de troon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen